Din toamna, hipermarketurile reduc preturile alimentelor

Din toamna, hipermarketurile reduc preturile alimentelor

0 56

In tara noastra se incearca o scadere a preturilor la alimente si produsele de consum. In acest sens, reprezentantii producatorilor si cei ai retailerilor au ajuns la o intelegere privind Codul de Bune Practici. O mica problema ar constitui-o faptul ca o eventuala scadere a preturilor la raft se va putea vedea abia peste patru luni pentru ca, deocamdata, contractele semnate sunt inca in vigoare.
Presedintele Rompan, Aurel Popescu a declarat: „Inainte era stipulat in contract obligativitatea de a nu oferi un pret mai bun magazinelor de cartier, de exemplu, iar daca aceasta prevedere era incalcata trebuia sa platim daune”. Acesta este de parere ca preturile in hipermarketuri ar putea sa scada si ca urmare a eliminarii obligativitatii producatorului de a mai plati retailerilor taxele de marketing, aspect care se va reflecta direct in pretul pe care il va oferi producatorul, in care pana acum erau cuprinse si aceste taxe.
Un alt personaj implicat direct in aceasta discutie, Sorin Minea, presedintele Asocatiei Romane a Carnii, a declarat: „Prin aplicarea acestui cod de bune practici, hipermarketurile intra in competitie pentru ca acum taxele vor fi negociate de cu fiecare in parte, si cu cat taxele vor fi mai mici, cu atat producatorul isi va putea vinde produsul la un pret mai mic”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.