Din septembrie, unda verde la pensiuni, ferme de semi-subzistenta si IMM-uri in...

Din septembrie, unda verde la pensiuni, ferme de semi-subzistenta si IMM-uri in mediul rural

0 59

In data de 24 iunie 2008, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala, a organizat a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, prezidat de catre doamna Cornelia HARABAGIU, secretarul de stat coordonator al Autoritatii de Management.
In cadrul acestui Comitet au fost luate urmatoarele decizii:
Incepand cu luna septembrie a.c. se vor lansa sesiuni de primire a proiectelor de investitii pentru cinci noi masuri de finantare prin PNDR.
Astfel, se vor acorda fonduri nerambursabile pentru proiecte de investitii care se incadreaza in aria de finantare a Masurii 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, a Masurii 313 „Incurajarea activitatilor turistice”, a Masurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, a Masurii 142 „Infiintarea grupurilor de producatori”, sau a Masurii 141„Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”.
Totodata, in anul 2008 se vor mai putea depune proiecte pentru Masura 123 si pentru Schemele XS 13/2008 si XS 28/2008 in lunile iulie si august ale acestui an.
In cadrul aceluiasi Comitet de Monitorizare pentru PNDR a fost stabilit ca in anul 2008 pentru Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” si pentru Masura 322 „Renovarea si dezvoltarea satelor” se vor depune proiecte de investitii pentru finantare cu fonduri nerambursabile doar in cadrul unei singure sesiuni de primire a proiectelor.
Astfel, ultima sesiune din anul 2008 pentru primirea proiectelor pentru cele doua masuri va fi sesiunea din octombrie, cu precizarea ca suma alocata acestei sesiuni este echivalenta cu suma aferenta a trei sesiuni de primire de proiecte.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.