Din respect Junii suspendă ieșirea de Buna Vestire

Din respect Junii suspendă ieșirea de Buna Vestire

0 451


An de an, de sfânta sărbătoare a Bunei Vestiri Junii din Șcheii Brașovului ieșeau cu surla la poalele Drumului Poienii. Acum din respect față de această situție ce ține de situația de urgență, Junii respectă cu multă înțelegere legea.
Astfel, în contextul epidemiei de coronavirus, anul acesta Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi au luat decizia anulării acestui obicei în cadru organizat. Rezumând în mod simplu, unii renunță anul acesta la tradiția ieșirii cu surla de Buna Vestire.
Mai mult, Junii îi sfătuiesc pe brașoveni să stea în case. Totuși, surla se va auzi în Schei preț de câteva minute.


Ei spun că: „Ȋn aceste momente grele trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, ne-am fi dorit cu toții să începem serbărilor junilor, dar trebuie să facem ceea ce este mai bine pentru comunitatea noastră. Dar, totuși, ȋn amintirea strămoșilor noștri, celor care s-au sacrificat pentru această tradiție, surla se va auzi în Șchei pentru câteva minute. Pe această cale doresc să sfătuiesc toți brașovenii să rămână ȋn casă pentru binele și sănătatea tuturor.” declară Președintele Uniunii Junilor, Chicuş Constantin.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.