Din padurile din Vulcan se fura ca-n…. codru

Din padurile din Vulcan se fura ca-n…. codru

0 183

In comuna brasovena Vulcan, o alianta trans-partidica, formata din consilierii locali ai Pd, PSD si PNTCD au pus la cale o mica afacere ilegala cu material lemnos. Mai exact, exploatarea masei lemnoase din ocolul Regiei Zarnesti ce se afla pe teritoriul comunei Vulcan este oferit constant firmei Galexfor Trans, unde patron este sotul fostei contabile a Primariei, Gal Delia.


?


Smen in familie


?


Firma, la randul ei ofera spre prelucrare lemnul catre Gelmar SRL, firma detinuta de consilierul local PD Gheorghe Munteanu. Cel care are grija ca firma Galexfor Trans sa taie padurea conform contractelor incheiate cu primaria Vulcan este consilierul local PNTCD… Gheorghe Munteanu, tatal patronului de la Gelmar SRL. Ei sunt sustinuti in Consiliul Local Vulcan si de un var, Calbureanu Gheorghe, un fin Ene Dorin si de cei trei reprezentanti PSD, in frunte cu liderul lor, fostul primar pe care il chema, v-ati dat seama, Gheorghe Munteanu.


?


Padure taiata dupa bunul plac


?


La sfarsitul anului trecut, in urma unui control efectuat de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Brasov, s-a descoperit faptul, conform documentului cu numarul 3577-C-7, ca dupa ce firma Gelmar SRL a ras 2,9 hectare de padure, insemnand 631 de arbori, conform contractului cu Regia Zarnesti, societatea in cauza, ca tot isi intrase in mana, a mai taiat 140 de copaci. Poate parea putin, dar metrul cub de masa lemnoasa costa intre 80 si 100 de euro, iar la 140 de copaci inseamna peste 200 de metri cubi. Mai mult, asa cum ne-a declarat primarul comunei, liberalul Claudiu Druia, acest control este primul, pentru ca firma amintita a mai taiat masa lemnoasa in alte cinci-sase locuri din ocolul silvic. Si viceprimarul taranist Ioan Clinciu sustine ca in spatele acestor afaceri se afla ,,interesele unor consilieri locali”.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.