Din octombrie 2011, Recensamantul populatiei si locuintelor

Din octombrie 2011,
Recensamantul populatiei si locuintelor

0 73

Populatia Romaniei va participa, in 2011, la un recensamant al populatiei si locuintelor, ca un reper statistic pentru viitoarele politici de dezvoltare socio-economica a tarii, a anuntat, miercuri, presedintele Institutului National de Statistica (INS), prof.univ.dr.Vergil Voineagu, cu prilejul unei sesiuni de informare privind acest recensamant, organizata de Subcomisia pentru populatie si dezvoltare a Senatului in colaborare cu Fondul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Populatie si INS.
Recensamantul va incepe, cel mai probabil, in luna octombrie a anului viitor si va dura circa doua saptamani, scopul acestuia fiind in principal actualizarea datelor Romaniei, ca membra a Uniunii Europene (UE).
Vergil Voineagu a spus ca recensamantul este obligatoriu sa se realizeze anul viitor in toate statele membre ale UE, pentru a se putea stabili cu discernamant o evaluare corecta a intregii populatii, atat la nivel intern, cat si international.
Recensamantul populatiei si locuintelor din 2011 va fi al treilea de dupa caderea comunismului si va fi primul dupa aderarea Romaniei la UE. Organizarea lui este obligatorie pentru Romania, ca membra UE, si se va face in baza reglementarii europene, in acelasi timp cu celelalte state membre.
La ultimul recensamant al populatiei, din 2002, a reiesit ca populatia Romaniei ar fi de 21,5 milioane de locuitori, dintre care femeile reprezinta 51,3% si barbatii, 48,7%. Peste 52% dintre cetatenii romani traiesc in mediul urban si circa 47% in mediul rural.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.