Din nou, PSD-ul e de vină!

Din nou, PSD-ul e de vină!

0 157

28 aprilie 2020|Textele altora


1.071 aprobate
stanpatitu1963@gmail.com
120.158.177.195
Domnule Coja,

La ce e bună testarea în masă? Testarea în masă e numai o manevră politică marca pesede, deoarece nu ajută la nimic, pe lîngă faptul că e inutilă, nu face altceva decît să mărească datoria externă, deoarece chiturile de testare se importă. Nu se produc în țară. Se cumpără cu bani de împrumut.
A testa la întîmplare în masă, nu ajută cu nimic, deoarece astăzi oamenii sînt testați cu rezultat negativ, iar mîine-poimîine pot contracta virusul, poate chiar înainte de a sosi rezultatele. Ce-am făcut? Nimic. Mai mult, asta obligă să testăm zilnic pentru a depista la întîmplare. De unde atîția bani?
Pesediștii insistă cu testarea în masă, și l-au păcălit și pe Streinu Cercel, care a picat în plasă din două motive.
Primul e politic, ca ulterior să acuze guvernul liberal că nu ia măsurile care se ”impun” pentru combaterea răspîndirii.
Al doilea e o acțiune afaceristă, de a face profit din buzunarul guvernului, printr-o acțiune inutilă, pe care n-o practică nici-o țară afectată de Coronavirus. Cu alte cuvinte mărim datoria externă, ca să facem profit pentru unii. Și-așa țara e datoare. Altfel spus, furăm bani din împrumuturi fără să stopăm răspîndirea.

Testarea se impune în zonele de focar, fie ele locale sau regionale de amploare. Acolo unde au apărut teste pozitive, zona în care s-au deplasat respectivii indivizi, obligă la testarea celor cu care au venit în contact cei contaminați. Numai așa se justifică. Altfel e o cheltuială inutilă.
Dpdv al capacității de testare avem alte probleme. Nu avem suficiente laboratoare și personal care să proceseze testele. Cumpărăm chituri cu nemiluita, dacă n-are cine să proceseze testările, numai așa ca unii să se îmbogățească din acțiuni inutile. Ce facem? Facem teste inutile în masă, sau încercăm să reducem numărul testărilor, pentru a da posibilitatea personalului implicat în testare să facă față zonelor de focar? E la mintea cocoșului că așa trebuie acționat, așa cum de altfel s-a procedat pe glob.
Cum ar fi cîștigat speculanții în perioadă de criză, dacă nu forțau nota cu teste în masă, din buzunarul guvernului, adică din bani împrumutați, pentru că România nu are bani, ci datorii? Măsura propusă de pesediști și susținută de un specialist, nu e numai una speculativă de îmbogățire pentru unii, dar și una diversionistă în campanie electoră, pentru a demonstra că liberalii nu fac ce trebuie.
Măsuri cu cap se pot lua, dar nu se dorește, pentru că astea nu fac profit și nici nu ajută în campania electorală.
Măsurarea zilnică a temperaturii peste tot unde activitatea se desfășoară în continuare, mai ales în comerț, transporturi, sănătate, intervenții, adică acolo unde apar aglomerări și cei angajați sau din servicii vin în contact cu civili, cumpărători, bolnavi, asistați în cazuri de urgență. Cei cu temperatură sau simptome, trimiși la doctorii de familie, sau spitale și testați obligatoriu, dacă există simptomele specifice virusului. Nici temperatura mărită nu-i un indiciu cert, deoarece oamenii mai fac febră și din alte motive, nu numai la Coronavirus. Cam așa se întîmplă peste tot prin lume, chiar și acolo unde la început s-au luat măsuri greșite.
Altă măsură cu cap este testarea imediată a persoanelor cu care un individ depistat a intrat în contact și carantinarea lor dacă sînt pozitivi, iar dacă nu sînt, izolați la domiciliu pentru perioada prescrisă de specialiști, așa cum de altfel s-a făcut, chiar dacă măsura a fost adoptată mai tîrziu. După perioada prescrisă de carantinare sau izolare la domiciliu, e obligatorie testarea din nou de două ori la interval de trei zile, înainte de-a fii eliberată persoana respectivă din carantină sau izolarea la domiciliu.
Cam așa ar trebui să se desfășoare testarea pentru a reduce cu cît mai mult posibil răspîndirea virusului, și a face economii fără să fie cheltuiți bani în mod inutil, pentru care guvernul trebuie să se împrumute, doar așa pentru a da șansa unor afaceriști să facă profituri.
Nu trebuie uitat că personalul care procesează testările e limitat. Nu trebuie încărcat inutil cu testări inutile care nu ajută la nimic. Oamenii testați pot contracta a doua zi virusul, chiar dacă testele au fost negative. Cu ce ajută testarea în masă? Cum împiedică ea răspîndirea virusului a doua zi?

Pentru pensionari se poate mări perioada de deplasare în spații publice, 3-4 ore pe zi, cu mască și mănuși de protecție, dar cu condiția ca acolo unde merg, să li se ia temperatura, fie la cumpărături, sau în alte spații publice. Magazinele sînt obligate să facă treaba asta cu angajații lor, așa cum se procedează în general pe glob, împreună cu măsurile de distanțare. Orice magazin poate achiziționa termometre. Nu vor sărăcii pentru cîteva termometre.
Termenul de măsuri de relaxare, e unul manipulativ de diversiune. Oficial e vorba de relaxarea măsurilor de restricție. Nu e vorba de relaxarea oamenilor în parcuri, cinema, stadioane, sau distracții, ci e vorba de reducerea treptată a măsurilor de restricționare, care s-au luat pentru împiedicarea răspîndirii virusului.
E bine pentru copii să mai stea acasă. Și-așa nu prea fac școală cum trbuie. Nu prea au de pierdut, pentru că educația e la pămînt oricum. E bine să stea acasă, pentru că ei sînt mai rezistenți și nu se îmbolnăvesc, dar pot fii purtători asimptomatici, fiind un potențial periculos de răspîndire a virusului. Un copil infectat dar sănătos, poate infecta o clasă întreagă, inclusiv pe educatoare sau profesori, ori pe părinți. Nu există măsuri pentru copii, pe care copiii să le respecte, cum ar fii distanțarea sau purtarea măștii de protecție. Copiii sînt neastîmpărați și nu vor respecta distanța de protecție, și nici n-ai cum să-i faci să nu se joace cu masca de protecție. Pot face praștie din ea, pentru că are elastic de prindere, sau cine știe ce mai pot inventa cu elasticul de la măști. Mi-aduc aminte din școală că erau copii care făceau praștii din gumă de elastic, legată de două degete, cu care trăgeau cu bolduri îndoite în formă de potcoavă. Război periculos în toată regula. Tehnologia se numea: ”tragi cu țichi”, adică cu elastic. Elasticul mai era folosit și la pișcat, dar asta e mai puțin periculos. Inventivitatea copiilor n-are limite, și nici nu-i putem disciplina. E foarte greu și rămîne un vis, la fel cum s-a demonstrat că și

Pe țigani e foarte greu să-i disciplinezi, chiar dacă sînt adulți.
De fapt în cazul țiganilor nu e vorba de disciplină, deoarece majoritatea covîrșitoare a țiganilor și-au văzut de treabă, și n-au intrat în acest joc politic murdar. Numai unii, mai mult ca sigur pentru bani sau avantaje financiare din ajutoare sociale, care au acceptat această manevră politică murdară în campanie elctorală, care nu face altceva decît să conducă la destabilizare prin acțiuni subversive și rasism. Nu țiganii ăia care au încălcat restricțiile sînt de vină, ci cei care i-au folosit ca manevră politică. S-a văzut de la distanță că acțiunea era îndreptată împotriva guvernului și a serviciilor, deoarece provocarea la violență era adresată direct serviciilor, guvernanților și a lui Johannes.
Provocarea la bătaie cu poliția se desfășura cu multe ore în mediul de socializare. Deci n-a fost ceva spontan. De ce nu toți țiganii au intrat în joaca asta periculoasă, pentru că sînt vreo 2 milioane, nu doar cîteva grupări de zurbagii? De ce numai unii, care oricum nu reprezintă toți țiganii? Ce fac conducătorii lor? Dar asociațiile lor, care trebuie să-i reprezinte? De ce nu iau atitudine împotriva celor care au provocat și incitat la violențe împotriva poliție, și sînt sigur că vor provoca în continuare, deoarece mai avem pînă la alegeri?
De ce nu sînt amendați de două ori, atît pentru nerespectarea măsurilor de restricție, cît și pentru injurii sau atacurile violente la adresa poliției, ca să le piară cheful acestor țigani de-a mai face politică? De ce nu sînt căutați și cei din umbră care au organizat și orchestrat din umbră? Acei țigani recalcitranți, n-ar fii făcut nimic degeaba fără să fie plătiți sau condiționați din umbră prin șantajați cu ajutoarele sociale. Țiganii nu fac nimic fără să fie plătiți.
Aplicarea amenzilor pentru țiganii recalcitranți, montați de păpușarii din spate, e tot o măsură de combatere a răspîndirii virusului, din cîte cunosc eu, zădărnicirea măsurilor de protecție în vederea împiedicării răspîndirii virusului. Normal trebuie depistați și păpușarii din umbră. Iar dacă ne uităm pe harta politică, e foarte ușor de sesizat din ce bazin electoral provin majoritatea cazurilor. Se vede tot de la distanță, cine a organizat și orchestrat astfel de acțiuni de subminare a autorității statului, mai ales în stare de urgență. Mai mult, cine ascunde astfel de acțiuni subversive de subminare a autorității statului, și cu ce scop? Ce fac serviciile de informații? Dorm sau se fac că plouă?
În cazul acestor manevre politice de campanie electorală, amenzile ar trebui să fie usturătoare, mai ales pentru cei care au organizat și orchestrat astfel de acțiuni de destabilizare în perioadă de criză și favorizînd răspîndirea virusului. Sînt acțiuni iresponsabile care ne costă și se soldează cu pierderi umane, de care se uită.
Amenzile ar trebui să fie usturătoare. Astfel de amenzi ar constitui și ele o măsură de împiedicare a răspîndirii virusului, pentru că le-ar pieri cheful de zădărnicire a măsurilor de prevenire și împiedicare a răspîndirii virusului, nu numai zurbagiilor plătiți, dar și celor care orchestrează astfel de acțiuni subversive iresponsabile, precum și celor care închid ochii și se fac că nu văd. Atît țiganii zurbagii cît și polițiștii sînt victimele unor iresponsabili, care trebuie să plătească, deoarece se fac responsabili atît de favorizarea răspîndirii virusului cît și de decesul unor oameni, care poate surveni în zonele în care au avut loc astfel de manevre politice.
Implicațiile și repercursiunile acestor acțiuni subversive de destabilizare și rasism, sînt mult mai grave decît încăierea directă dintre poliție și cetățenii zurbagii, pentru că ele conduc nu numai la pagube materiale și financiare, dar mai ales și la pierderi de vieți omenești.
V-ați gîndit domnilor? Sau nici măcar nu vă interesează că pot muri și mai mulți oameni din cauza voastră, ca să nu mai vorbim de banii care se pierd prin asistență medicală de salvare, de care n-ar fii fost nevoie în condiții normale?!

Stan P.
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.