Din nou la recrutare

Din nou la recrutare

0 147

Un proiect de lege initiat de Ministerul Apararii readuce in actualitate recrutarile, dupa patru ani de la abrogarea legii serviciului militar obligatoriu
Astfel, tinerii de 18 ani vor fi obligati, din nou, sa se prezinte la recrutare, chiar daca nu vor opta pentru inscrierea in randurile armatei. .
Motivarea acestui proiect de lege ar fi ca, de doi ani, sunt tot mai putini tineri in evidenaa militara fata de potentialul real. In acest sens este necesara o evidenta cat mai apropiata de realitate pentru cazul unui conflict armat, caci acestea se pare ca bat la tot mai multe usi.
Ministerul Apararii Nationale nu stie, in prezent, pe cine sa se bazeze, de unde sa ia trupele necesare intr-un conflict armat. Insa recrutarea nu inseamna automat si inrolare, aceasta petrecandu-se, cum am mai aratat, doar in caz de conflict militar.
Dupa ce vor fi selectionati, tinerilor li se va intocmi o fisa in care vor fi notate optiunile privind modul de indeplinire a indatoririlor militare pe durata eventuale stari de razboi, mobilizare sau asediu.
Cine nu se va prezenta la aceasta recrutare, de buna voie si nechemat in mod special, in intervalul de sase luni de la majorat, va fi amendat cu sume cuprinse intre 100 si 300 de lei.
Cei care vor sa „chiuleasca” de la „eveniment” trebuie sa stie ca exista o stransa colaborare intre serviciile de recrutare ale armatei si cei de la evidenta populatiei, asa ca, atata vreme cat suntem inca pe pace, sunteti primiti la comisariate cu un „Bine ati venit”, vi se iau datele si apoi, pana la primul razboi mai acatarii, puteti sa va vedeti linistiti de treburi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.