Din nou greva la CFR?

Din nou greva la CFR?

0 76

De ieri au inceput discutii intre reprezentantii diferitelor sindicate din cadrul CFR si reprezentantii Guvernului privind marirea salariilor angajatilor din caile ferate.


De o greva spontana (oficial) am avut parte nu de mult, dar eu o socotesc pe aceea drept greva de avertisment, care sa arate Executivului la ce se poate astepta in caz de refuz.


In cazul de maine – asta daca nu se va ajunge la vreo intelegere – este vorba de o greva de avertisment anuntata oficial si pe o durata de doua ore, intre 7,00 – 9,00, cand trenurile nu vor mai circula.


Ceferistii vor o marire a salariilor cu 19%, iar Guvernul a oferit doar 8%, cu o varianta imbunatatita la 10%, ceea ce nu-I multumeste pe primii. Deasemenea acestia mai solicita si o imbunatatire a conditiilor de munca, acestea fiind, in multe cazuri, sub orice critica.


Guvernantii au specificat ca, pentru a asigura cele 19% cerute, nu se vad alte solutii, in actualele stari de lucru, decat prin concedierea unei parti a personalului ceferist, fapt ce iarasi nu convine feroviarilor.


In aceasta seara vom afla – lucru ce intereseaza mai ales pe cei care maine dimineata doresc sa calatoreasca pe calea ferata – cum s-au incheiat aceste tratative. Sa speram ca fara greva, lucru foarte putin probabil, dupa cum afirma analistii economici, dar si cei politici.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.