Din nou despre pensii

Din nou despre pensii

0 68

Acuma, ca se apropie tot feful de alegeri, se gasesc o seama de viteji sa critice nu atat marirea pensiilor, ci mai degraba faptul ca ele nu au acoperire in vistieria Executivului.


Chiar daca au fost ridicate “pentru” cam toate mainile cand s-a hotarat aceasta marire – ar fi dat urat la imagine contrariul – dupa aceea s-au ivit vitejii de dupa razboi/revolutie care, in lungi si interminabile discutii pe unde ii apuca ploaia oratorica, se arata ingrijorati ca bietii pensionari nu vor mai avea de unde primi pensiile. Se bate apa in piua in tot felul de emisiuni audio-video, cu tot felul de interlocutori-analisti latrand cum sunt asmutiti de stapanii platitori ai oaselor aruncate de-o ciorba, fara insa ca cineva sa dea, in final, o solutie viabila.


Acuma s-au trezit si sindicatele, prin ramura BNS, sa se ocupe de soarta pensionarilor, uitand de menirea lor normala, care ar trebui sa-i indemne pe alte campuri de lupta.


De data asta au organizat si o conferinta de presa ca sa-si expuna si ei punctul de vedere, adica zeama lalaie fiarta in cine stie ce oala, marele vorbitor fiind stabul BNS, Dumitru Costin.


Acesta a insirat si el o serie de date arhicunoscute si cu care nu este cazul sa va plictisesc, ajungand in final la concluzia ca trebuie luptat impotriva starii de fapt. Cu ce fel de arme trebuie dusa lupta si care cetate trebuie cucerita in final, nu au mai stiut sa spuna nici el, nici cei din preajma lui.


Si ce simplu ar fi totul!


Poate nu sunt in stare sa judec si cerebelul imi bate in gol, dar eu vad situatia si solutia mult mai simple.Si fara multa filozofie, ci cu mai mult bun-simt.


Personal cunosc unele cazuri care aproape frizeaza logica.


Astfel, stiu ca un procuror din epoca ceausista beneficiaza de o pensie de 5.400 lei, in timp ce multimea normala ia doar cateva sute. Ma intreb: ce naiba a muncit tipul atat de greu si mult la vremea lui, cand se stie ca, in acea vreme, sentintele erau, in majoritate covarsitoare, stabilite din start, inainte de desfasurarea procesului?


Mai cunosc un fost politai/militian, care are si el o pensie de vreo 4.000 lei. Am scris patru mii, nu confundati cu patru sute, pe care le primiti, poate, multi dintre dumneavoastra. Ce naiba a mai facut si asta la viata lui ca sa merite acesti bani, cand este cunoscuta coruptia care domnea in militia comunista?


Si uite cum ar fi bani frumusei pentru toata lumea, cu conditia ca Guvernul si politicul sa nu fie pentru unii muma si pentru altii ciuma.


Nu am pretentia ca pensiile sa fie egale pentru toti, nu zic sa aiba academicianul aceeasi pensie ca muncitorul, chiar supercalificat, sau fostul director cu cu cea a tehnicianului de rand.Si nici chiar egalitate indre diferitele domenii de activitate nu pretind.


Dar ce merite deosebite au cei cu ‘jde milioane (vechi) fata de multime, mai ales in privinta fostilor militari, militieni sau, mai ales activisti? A fost timp de pace, nu au fost facute arestari spectaculoase si activitatea activistilor s-a vazut unde a dus. Si nu ar fi singurele categorii.


Nu sunt haiduc, dar logica imi spune: ia de la Balaur si da-i lui Fat-Frumos si Ilenei Cosanziene.?? ???


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.