Din nou acupunctura la Brasov

Din nou acupunctura la Brasov

0 165

Profesorul chinez Xiao Dehua, specializat in terapia Zhendao, va oractica acupunctura la un centru medical privat din Brasov.
Directorul unitatii medicale, Radu Mitrea, sustine ca este pentru prima data cand in Brasov va practica un specialist chinez acupunctura, caci incercari au existat si inainte de Revolutie, dar practicate de medici romani specializati in China.
„Efortul nostru a fost considerabil, pentru ca iesirea din tara a acestor specialisti este deosebit de dificila. De exemplu, profesorul Dehua a trecut doar de doua ori granitele Chinei si de fiecare data a avut nevoie de aprobarea presedintelui tarii”, a precizat Mitrea.

Potrivit declaratiei directorului centrului, Radu Mitrea, terapia este benefica in afectiuni osteo-articulare, post traumatice, degenerative sau inflamatorii; tratarea tulburarilor functionale organice si tratarea unor anumite tulburari psihice, sau in remedierea unor anumite dezechilibre metabolice, gen obezitate sau chiar disfunctii ale organelor de reproducere.
„Tratamentul consta in diagnosticarea afectiunii, identificarea punctelor de acupunctura si stimularea acestora prin introducerea si manevrarea unui ac steril din titan cu varful plat. Costul unei sedinte este de 200 de lei si in medie unui pacient i se aplica de trei ori aceasta procedura”, a mai explicat Mitrea. In acelasi timp,
„Spre deosebire de acupunctura sau medicina clasica, metoda Zhendao este mult mai eficienta in tratarea unor afectiuni. Efectele se simt chiar dupa prima interventie”, a confirmat si profesorul Xiao Dehua. „Procedura este nedureroasa sau se simte doar o jena locala. O sedinta dureaza in jur de trei minute, iar in urma aplicarii acestui tratament se intampla foarte rar ca boala sa recidiveze. Trebuie retinut si faptul ca in timpul tratamentului nu sunt recomandate medicamentele clasice”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.