Din iunie, institutiile publice se debirocratizeaza

Din iunie, institutiile publice se debirocratizeaza

0 174

Autoritatile ne dau vesti bune. Mai ales pentru cei care avem de obtinut anumite acte de la institutiile publice. Potrivit Memorandumului continand propuneri de debirocratizare a institutiilor publice, aprobat de Guvern, permisul de conducere auto si certificatul de inmatriculare a masinii vor fi eliberate in maximum doua ore, incepand cu 1 iunie 2007, iar pasapoartele cu regim normal vor fi emise, incepand cu jumatatea lunii mai a acestui an, in cel mult o saptamana. Iar eliberarea pasaportului in regim de urgenta se va face in doar doua ore, incepand chiar cu jumatatea lunii mai.


Documentul prevede ca reprezentantii serviciilor publice sa fie obligati sa ii trateze pe cetateni atent si politicos, sa formuleze un raspuns clar la cererile acestora intr-un interval prestabilit, sa raspunda prompt reclamatiilor, sa ia masuri de eliminare a timpilor de asteptare la ghisee si sa nu accepte „atentii” pentru serviciile furnizate. Cazierele urmeaza sa fie eliberate chiar pe loc.


?


Placutele de inmatriculare obisnuite vor fi eliberate in doua ore. Placutele de inmatriculare preferentiale vor fi eliberate si ele in maximum doua ore, in toate judetele tarii, dar de la 1 ianuarie 2008. In 15 judete, unde exista aparatura de imprimare, placutele preferentiale vor putea fi eliberate in doua ore de la 1 iunie.


Certificatele constatatoare si copiile dupa registrul actionarilor, aflate la Registrul Comertului, vor putea fi si ele eliberate pe loc incepand cu 1 iunie, iar certificatele fiscale vor fi eliberate in doar doua ore incepand de la 1 septembrie.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.