Din Fondul pentru modernizare aflat la dispoziția României se vor da bani...

Din Fondul pentru modernizare aflat la dispoziția României se vor da bani și la fermieri

0 36

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că și fermierii vor putea beneficia de prevederile ordonanței de ugență adoptată ieri de guvern pentru gestionarea resurselor aflate la dispoziția României din Fondul pentru modernizare.
Sumele vor fi oferite pentru cheltuieli de construire a unităților de producție a energiei electrice din surse regenerabile.
”Ieri (joi n.r.) am pus bazele printr-o ordonanță de urgență adoptată la nivelul Guvernului de a direcționa o parte din Fondul de modernizare la dispoziția României către fermieri și către industria alimentară din România, pentru construirea de unități de producție a energiei electrice din surse regenerabile, care să deservească acești operatori economici. Vom folosi la maxim toate acoperișurile din ferme, din fabricile din industria alimentară, astfel încât să eliminăm acest factor de risc și să ne asigurăm independența energetică.” a declarat Adrian Chesnoiu.

Fondul pentru modernizare aflat la dispoziția României are o valoare de peste 13 miliarde de euro pentru perioada 2021 – 2030, iar finanțarea investițiilor se poate realiza prin granturi, instrumente financiare cum ar fi garanții, împrumuturi preferențiale, rambursarea parțială a împrumuturilor bancare sau plăți suplimentare pentru dobânzile la împrumuturile bancare.
Poate că din acești bani se vor finanța și măsuri de stopare a „pustirii” comunelor românești aflate intr-un proces avansat de depopulare, inclusiv prin atragerea celor au plecat prin alte țări căutând un trai mai bun.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.