Din elicopter nu se simt hoartoapele patriei

Din elicopter nu se simt hoartoapele patriei

0 453

Directorului CNDNR a ajuns sa-i fie rusine ca este seful acestei institutii din Romanika. Maharul de la Drumuri a luat masina si a incercat sa ruleze pe un segment proaspat reabilitat, care ar fi trebuit sa fie neted ca-n palma si placut la atingerea cauciucurilor

Directorului CNDNR a ajuns sa-i fie rusine ca este seful acestei institutii din Romanika. Maharul de la Drumuri a luat masina si a incercat sa ruleze pe un segment proaspat reabilitat, care ar fi trebuit sa fie neted ca-n palma si placut la atingerea cauciucurilor. Nenea a constatat ca tronsoul era atat de degradat incat l-a palit brusc jena ca, in timpul asta in care soferii isi rup masinile trecand pe-acolo, el zace in fotelul din varful CNADNR si crede ca tara se asfalteaza ca-n Occident. Atat de tare s-a enervat incat a reziliat pe loc contractul cu cele doua companii care se prefaceau ca le pasa de soarta drumului si banii proprietarilor de masini.

Nu-i rau, totusi, ca una din miile de povesti de bataie de joc asfaltice din tara sfarsete cu happy-end si vinovatii platesc pentru faradelegile lor. Dar baiatul asta bun si drept n-a mai umblat pana acum cu masina? E prima data ca a parcurs la volan patria pe care o asfalteaza? Da prima oara-n gropi pe drumurile tarii? Nu s-a obosit niciodata sa verifice cum lucreaza clientii carora le da contractele?drumul rusinii2

Hai sa nu-l ponegrim, totusi, prea tare. Bine ca a realizat, in ceasul al 12-lea, ca pe teren tara nu seama cu planurile de pe hartie. Doar ca toti bastanii care decid ceva in Romanika ar trebui sa iasa din birouri si sa coboare pe sol. Sa pipaie cu mana si sa vada cu ochii lor cum arata Romania reala, nu aia din schite, proiecte si raportari umflate. Sa constate ca tara e mult mai aspra la pipait decat isi inchipuie ei.

Ia sa-i imbarcam pe toti grangurii de la Transporturi macar o luna in fiecare week-end, sa faca drumuri de la Bucuresti la Brasov si inapoi pe mizerabilul DN1, incarcand sa ajunga la timp! Pariez ca s-ar uita cu alti ochi la nenorocita aia de autostrada de la Comarnic, pe care nu sunt in stare s-o urneasca.

Nenorocirea si mai mare e ca, din elicopter, nu se simt nici hartoapele, nici accidentele, nici blocajele din trafic.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.