Din ciclul „Gâlceava primarului Coliban cu pesediștii” astăzi- Perdelele de fum și...

Din ciclul „Gâlceava primarului Coliban cu pesediștii” astăzi- Perdelele de fum și fentele

0 42

Într-o nouă postare incendiară pe contul său de socializare, preluată și de presă, primarul Brașovului allen Coliban a reiterat statutul terenului spitalicesc pe care ar urma să Nu se construiască spitalul de Pneumo-Boli infecțioase din Brașov.
Aceleași explicații vituperante într-o altă notă, cea a intenției sabotării proiectului brașovean prin „perdele de fum și fente” de către PSD și de Rafila de la Sănătate, dar cu atacarea de data aceasta a intervenției deputatului PSD, Alfred Simonis. Care, cu binecunoscutul său stil arogant de mandarin pesedist înșurubat în toate potlogăriile Puterii a emis părerea că terenul spitalului brașovean este extravilan, deci agricol cum s-a exprimat un stupid secretar de stat pesedist (intravilanul poate fi și fâneață n.n.), și nu poate fi adecvat pentru a fi finanțat din PNRR, deci adecvat pentru tăiere de pe listă(sic! Fals! N.n.).
Coliban susține din nou că există un termen în 3 octombrie pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru proiectul tehnic și pentru execuție și că faptul că terenul spitalului este încă extravilan, dar că va fi transformat în intravilan odată cu eliberarea autorizației de construire.
Deci, evident că acest aspect nu era nicidecum suficient pentru amputarea proiectului de pe lista ministerului Sănătății,

Numai lenea sau indiferența au întârziat schimbarea destinației terenului spitalului
Întrebările insidioase și tăioase care i se pot adresa însă primarului brașovean sunt evident legate de aparenta lene administrativă din Primărie.
Altminteri, ce a păzit de nu a transformat rapid destinația terenului spitalului în intravilan, având în vedere că în PUZ figurează ca investiția desemnată prin PNRR încă de acum aproape trei ani?
Asta, știind că pesediștii și guvernul lor struțocămilă cu liberalii îl vor sabota prin orice tertipuri de procedură și în orice punct slab sau neclar al proiectului spitalicesc.
De ce licitația pentru proiectul tehnic și pentru execuție are loc abia la sfârșitul acestui an, când putea foarte bine să o desfășoare în 2021, imediat după acceptarea spitalului la finanțarea PNRR și după alocarea terenului de către Parlament?
Iată de ce invitația propagandistică a primarului Coliban adresată guvernului anume că să dea banii spitalului la Primăria Brașov că rezolvă el daravela, este tot o fentă, o perdea de fum, pentru că știe și Coliban atâta lucru că nu așa se realizează proiectele finanțate cu bani europeni.    
Dați-ne banii și facem noul spital de pneumo și infecțioase al Brașovului până în 2026!” sună bombastic și demagogic soluția imposibilă emanată ieri de Allen Coliban în norișorul său de Facebook.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.