Din basmele romano-arabe: Zeus si seicii

Din basmele romano-arabe: Zeus si seicii

0 106

Bine c-au venit seicii astia la Bucuresti sa revigoreze afacerile romano-arabe ca am aflat si noi cum sta treaba cu Romania reala. Tara-i frumoasa, e manoasa, nici prea lunga, nici prea lata, dar cel mai bine se vede din elicopter, le-a zis Traian Basescu beduinilor cu djallabele doldora de dolari si cu petele de petrol impecabil scoase pentru vizita. Daca-i putea sa nu cobori deloc ca sa iei contact cu bastinasii ar fi si mai bine; asta n-a mai spus-o presedintele, dar ar putea fi cel mai bun sfat pentru orice vizitator sau investitor in genere. Seful statului a oferit varianta cu elicopterul la mersul cu masina, pesemne ca sa-i previna pe oameni de ambuteiajele din vami din pricina descinderilor in perioada asta. Cum campania de vizite ale mascatilor pare in plina desfasurare, un zbor pe deasupra cuibului de gugustiuci mioritici este mult mai recomandabil decat rularea cu autoturismul pe soselele desfundate ale patriei.
Traian Basescu a mai omis sa le spuna beduinilor ca survolul este oricum indeletnicirea de capatai a maharilor politici din Romanika, care coboara in tara reala doar inainte de alegeri, pentru a da mana cu triburile de alegatori, tot mai usor de prostit cu o punga de alimente. In rest, se invart in aer in elicopterele de stricta necesitate si asteapta ca ministrul asta McCseke de la Sanatate sa autorizeze un McFly, ceva, ca sa nu se mai dea jos chiar deloc.
Baietii astia care stau cu ochii pe presedinte cat e mandatul de lung ar fi putut sa remarce ca Basescu a sabotat major economia patriei. Cu recomandarea lui a prejudiciat grav incasarile benzinarilor. In tara in care, de jumatate de an, n-a mai facut nimeni un plin ca lumea la masina, un stol de seici cu mertanele uscate ca desertul in rezervor era mana cereasca pentru pompagii. Pana sa bage de seama oaspetii ca la noi litrul de benzina e mult mai scump decat sacaua de lapte de camila, le faceau baietii plinul si le mai bagau si-n pragurile masinii, sa aiba la drum lung.
E drept ca seful de statie, frecandu-si mainile de bucurie in asteptarea platii, s-ar fi putut trezi cu replica: „Auzi, mhai, n-avem cash la noi, da-ti lasam sonda asta in curte, bhine?”
Urat cosmar ar fi fost pentru seici. Macar la ei insomnia tine doar o mie si una de nopti. La noi, Boc e la al patrulea mandat. Pe timp de zi, dar am auzit ca face si ore suplimentare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.