Din avion, Romania arata bine

Din avion, Romania arata bine

0 174

Politicienii care s-au opus si care o fac inca temeinic construirii aeroportului la Brasov, vor trebui sa inventeze noi motive de-a se pune de-a curmezisul proiectului. Ceea ce-i obliga la revizuirea argumentelor contra este ultima interventie a presedintelui Traian Basescu pe tema turismului in România. Intr-un nou episod din lungul serial al sustinerii cu orice pret a ministresei Turismului, Elena Udrea, seful statului a gasit foarte eficiente campaniile de promovare a României pe care le face duduia peste hotare. Presedintele n-a intrat in detaliile contractelor, asa cum face comisia Udrea, fosta Ridzi, ci a privit intreg tabloul de sus. De foarte de sus. Mai precis din avion, de unde se vede probabil si ca românii traiesc bine. Traian Basescu a constat ca turistii straini n-au niciun motiv sa nu vina in România din pricina soselelor câta vreme ei calatoresc la noi cu avionul.
Adânca – si inalta – cugetarea prezidentiala. Nenorocirea e ca, in România, gura de rai si piciorul de plai sunt aruncate hat-departe de singurul aeroport international si cele câteva halte aeriene de pe plaiul mioritic. Ca sa aprecieze frumusetile patriei dupa ce se da jos din avion, turistul ala aerian trebuie sa-si rupa masina si curul pe minunatele sosele.
Daca nu cumva presedintele, in combinatie cu cea dintâi turista a tarii, pun de-o noua strategie turistica. Sa vina strainu’ cu masina pâna la granita, de unde sa-l preia o flotila numeroasa de chartere, care sa-l parasuteze ba in Bucovina, ba in Delta,. ba la poalele nu stiu caror munti falnici.
Asta trebuie sa fie. Altfel, ramâne doar o noua mostra de cât de aeriene sunt autoritatile in materie de turism.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.