Din august nu vom mai avea pungi de plastic

Din august nu vom mai avea pungi de plastic

0 52

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a anuntat inca de la inceputul anului ca doreste limitarea folosirii pungilor din plastic in marile magazine pana la finele acestui an.
Unele lanturi de magazine au reactionat deja, adoptand initiativa ecologica.
Actualele pungi de plastic din magazine vor fi inlocuite pana la sfarsitul anului cu unele din materiale biodegradabile.
Ministerul Mediului a cerut lanturilor comerciale sa inlocuiasca sacosele oferite gratuit cu unele noi, care se degradeaza mai rapid. ,,Peste doua saptamani va fi ultima intalnire cu retailerii pe aceasta tema. O mare parte dintre ei sunt de acord cu promovarea solutiilor ecologice. De altfel, unele supermarketuri au preluat sugestiile noastre” ne-au declarat surse din Ministerul Mediului.
,,Grupul Metro a inlocuit de luna aceasta pungile de plastic cu cele de hartie reciclabila, iar Real se pregateste sa introduca sacose de plastic biodegradabil”, ne-a precizat Delia Cucu, responsabil de comunicare la Metro Group.
In schimb, Carrefour a pus la dispozitia clientilor pungi ieftine din rafie, pe care le inlocuieste gratuit cand acestea se uzeaza. Costul acestora este de circa 2 lei.
,,Studiem mai multe posibilitati prin care sa putem oferi clientilor nostri alternative la pungile de plastic gratuite. Intr-o prima etapa, vom introduce pungile de plastic ,,verzi” : acestea sunt concepute pentru a putea fi reutilizate ca saci menajeri si al carui material de fabricare este in proportie de 30% reciclat”, au comunicat si reprezentantii Auchan.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.