Din aprilie – automobil de 2000 de dolari

Din aprilie – automobil de 2000 de dolari

0 160

Vestea buna este ca aceasta stire este una adevarata. Vestea rea este ca sunt putine sanse ca acest autoobil sa ajunga si pe piata din tara noastra. Concret, cea mai ieftina masina din lume, cu un pret sub 2.000 de dolari, Nano, va fi pusa in vanzare din aprilie, dupa cateva luni de amanari determinate de problemele cu care s-a confruntat principala uzina din India unde modelul este fabricat de grupul auto Tata Motors.
Tata Motors, cel mai mare constructor de automobile din India, a anuntat ca va lansa formal Nano pe 23 martie, iar cumparatorii pot comanda masina incepand cu a doua saptamana a lunii aprilie. Automobilul, cu un pret care s-ar putea ridica la 100.000 de rupii, a fost prezentat in ianuarie 2008 si ar fi trebuit lansat in octombrie.
„Asteptam doar o productie limitata, poate 3.000 de unitati pe an, asa ca perioada de asteptare ar putea fi lunga”, a afirmat Surjit Arora, analist la Prabhudas Lilladher.
O noua fabrica pentru construirea micului automobil ar putea intra in functiune pana la sfarsitul acestui an. Initial, Tata Motors a anuntat ca Nano va avea un motor pe benzina de 623 centimetri cubi, cuplat la o cutie de viteze cu patru trepte. Ulterior, oficialii Tata au lasat sa se inteleaga ca Nano va fi echipat si cu un motor diesel de 800 de centimetri cubi, precum si cu un sistem de propulsie hibrid. Si alti constructori, printre care Ford, Volkswagen, Toyota, Honda Motor si Fiat, incearca sa produca masini mici, pentru pietele emergente.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.