Din 2008, si la Brasov examinarea teoretica pentru permisul auto va fi...

Din 2008, si la Brasov examinarea teoretica pentru permisul auto va fi computerizata

0 58

Calculatorul va face examenele auto mai facile. Proba scrisa pentru obtinerea permisului de conducere va deveni istorie. Primul centru in care se va folosi testarea computerizata va fi la Poiesti. Pana la sfarsitul anului, acest sistem va fi introdus in toate judetele tarii. Noua metoda se va aplica si la Brasov, incepand cu data de 1 ianuarie 2008.


?


Avantajele variantei electronice


In momentul de fata, examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere se da pe formulare tip grila. Acestea sunt corectate manual, cu ajutorul unor sabloane. Pe langa eliminarea timpului suplimentar necesar corectarii, varianta electronica are avantajul ca in momentul in care candidatul observa ca a gresit la un raspuns poate face corectura printr-un simplu click. In varianta “pe hartie”, odata ce a fost bifat un raspuns, acesta nu mai poate fi corectat, intrucat nu sunt permise stersaturile.


Specialistii sustin ca noua metoda va avea succes. Modalitatea de examinare va fi foarte simpla. O intrebare are trei variante de raspuns, din care candidatul selecteaza una sau doua, atingand ecranul calculatorului. Rezultatul se afla pe loc. La finalul testului pe ecranul computerului se va afisa admis sau respins.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.