DIICOT Brasov a anihilat o retea de camatarie

DIICOT Brasov a anihilat o retea de camatarie

0 126

Iata ca un semnal, ca se intampla ceva si la DIICOT Brasov, a aparut in sfarsit, in presa de sub Tampa. Schimbarea care s-a produs la nivelul conducerii institutiei trebuia sa se faca vizibila si prin ceva activitate. Astfel o descindere in forta a politistilor si procurorilor brasoveni in casele a 12 interlopi locali care fac parte dintr-o retea de camatarie, a fost actiunea care s-a hotarat sa fie mediatizata.
Oamenii legii au actionat pe baza mai multor plangeri depuse de cei care au imprumutat bani de la interlopi. Acestia spun ca erau fortati sa semneze acte notariale din care reiesea ca au datorii mult mai mari decat cele reale.
Unul dintre reclamanti sustine ca a fost batut pentru a recunoaste o datorie de 175.000 de euro, dupa care camatarii i-au cerut, in mai multe randuri, taxe de protectie insumand peste 100.000 de euro.
Trei dintre membrii retelei au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzati de santaj, talharie si violare de domiciliu. Procurorii DIICOT spun ca reteaua este mai ampla si ca asteapta sa apara si alti pagubiti care sa depuna plangeri.
Camataria la Brasov e atat de veche incat am si uitat de prefecti ca Otilian Neagoe sau Cristoloveanu (initial la PD si mai apoi s-a rotit la PSD) care ne amageau ca se va face ordine si se va aplica legea.
Nu s-a facut nimica atunci, cum nu credem ca se va trece ceva si acum.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.