Diferende intre CJ si Primarie pentru paternitatea Spitalului Marzescu

Diferende intre CJ si Primarie pentru paternitatea Spitalului Marzescu

0 147

Unul dintre subiectele arzatoare din plenul CJ Brasov este incecarea de obtinere de catre conducerea CJ a acceptului consilierilor pentru vanzarea Spitalului Marzescu, precum si aprobarea caietului de sarcini pentru organizarea licitatiei.


Conducerea administratiei judetene a dat publicitatii acum doua saptamani un anunt de scoatere la vanzare a imobilului, care figureaza (potrivit juristilor Primariei si a extraselor de Carte Funciara) in patrimoniul municipiului. Demersul a iscat imediat reactii din partea municipalitatii, primarul George Scripcaru luand decizia deschiderii unei actiuni in instanta impotriva CJ Brasov, ceea ce ar bloca o eventuala tranzactie.


?


Dupa ce in repetate randuri presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a sustinut ca decizia de vanzare este legala si ca imobilul apartine administratiei judetene, in referatul care insoteste proiectul de hotarare care va fi supus astazi dezbaterii plenului recunoaste ca terenul pe care s-a construit Spitalul Marzescu a fost donat in 1942 de Primarie in beneficiul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, pentru a fi folosit la edificarea unei unitati spitalicesti.
De asemenea, in referatul semnat, alaturi de Cancescu, de intreg staff-ul Consiliului Judetean, se precizeaza ca in contractul de donatie a fost inclusa o clauza potrivit careia nu se poate schimba destinatia locatiei decat cu riscul retragerii donatiei. Insa, de aceasta data semnatarii nu mai folosesc argumente legale pentru a convinge asupra necesitatii vanzarii, ci fac un apel la… „simtul civic” al alesilor judeteni, sustinand ca atata timp cat banii obtinuti in urma tranzactiei urmeaza sa fie folositi pentru construirea unei unitati medicale moderne la Harman, dorinta donatorului nu este incalcata.


Consilierilor li s-a pus la dispozitie si caietul de sarcini care va fi folosit la licitatie, in care se stabileste ca se va selecta oferta cu valoarea cea mai mare, iar cumparatorul va avea obligatia sa permita functionarea spitalului inca doi ani. Pretul de pornire propus pentru licitatie este de 23 de milioane de euro.


M.O

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.