Diete si pierderi de memorie

Diete si pierderi de memorie

0 84

Cercetatorii britanici au descoperit ca dietele alimentare care se bazeaza pe consumul redus de carbohidrati pot provoca pierderi de memorie. Eliminarea consumului unor anumite produse alimentare, precum pastele fainoase sau cartofii, pot „infometa” creierul atat de mult incat acesta sa nu mai functioneze cum trebuie, potrivit unui studiu publicat de The Telegraf.
Studiul, efectuat pe un numar de 19 femei, cu varste cuprinse intre 22 si 55 de ani, arata ca persoanele care urmeaza astfel de diete bazate pe consumul scazut de carbohidrati sufera pierderi de memorie, la numai o saptamana de la inceperea regimului.
Potrivit cercetatorilor, odata reintrodusi carbohidratii in alimentatie, functiile creierului revin la normal.
Motivul pentru care respectivele femei au obtinut un scor mic la testele de memorie consta in faptul ca glucoza folosita de creier pentru energie este obtinuta din carbohidratii ce se regasesc in anumite produse alimentare. Eliminarea acestora poate provoca probleme la nivelul atentiei, memoriei de lunga si scurta durata, atentiei vizuale, precum si la nivelul orientarii in spatiu.
Astfel de diete sarace in carbohidrati sunt folosite si promovate de numeroase vedete de la Hollywood, printre care Renée Zellweger, fosta membra a trupei Spice Girl, Geri Halliwell, precum si Jennifer Aniston, actrita din popularul serial „Friends”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.