Dialogurile credintei continua la Libraria „Okian”

Dialogurile credintei continua la Libraria „Okian”

0 64

Joi, 10 aprilie 2008, ora 18:30, la Libraria OKIAN din Brasov, prof. dr. Cristian Muntean si lector dr. Virgil Borcan (Facultatea de Litere) va invita la o noua serie a Dialogurilor credintei, manifestare in cadrul careia se va vorbi despre “Omul si opera” – Virgil Gheorghiu si despre romanu autobiografic ORA 25.
Constantin Virgil Gheorghiu a fost un diplomat roman interbelic si un jurnalist, romancier si poet roman din exil postbelic. Intre scriitorii romani din diaspora recuperati de cultura romana imediat dupa 1990, numele lui Constantin Virgil Gheorghiu este unul de prima importanta, Ora 25, romanul care i-a adus notorietatea mondiala, cunoscand „nu numai o fabuloasa traducere in mai toate limbile de cultura ale pamantului si nu numai aparitii spectaculoase in mai toate tarile lumii (…), dar si un imens volum de exegeze critice”.

Proiectie de film
Libraria „Okian” va ofera in fiecare saptamana proiectii de film. Pentru sambata, 12 aprilie, incepand cu orele 17.00, este programat filmul “Peacefull Warrior”, un film in regia lui Victor Silva. In rolurile principale: Nick Nolte, Amy Smart, Scott Mechlowicz. Gen: Drama. Durata: 120 minute.
Dan Millman (Scott Mechlowicz) este un gimnast care viseaza sa castige o medalie la Olimpiada, a carui lume se rastoarna cand intalneste un strain misterios numit Socrates (Nick Nolte). Socrates detine puterea de a ajunge la noi niveluri ale puterii si intelegerii. Dupa ce sufera un accident, cu ajutorul lui Socrate si al unei tinere, Joy (Amy Smart), Dan descopera ca trebuie sa invete multe si sa uite si mai multe inainte de a putea deveni un luptator impacat cu sine insusi.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.