Diaconescu si Frattini in direct in Romania si Italia

Diaconescu si Frattini in direct in Romania si Italia

0 197

Ministrul roman de externe Cristian Diaconescu a reiterat luni seara, la Roma, ca Romania nu va lua nici o masura de limitare a dreptului la libera circulatie a cetatenilor sai, dar este dispusa sa colaboreze cu autoritatile italiene in lupta impotriva infractionalitatii.
„Discutam despre cetateni europeni care au drepturi si obligatii egale in intreg spatiul european, atat din punct de vedere al responsabilitatii fata de legea penala din toate tarile membre UE, cat ti fata de dreptul de a fi protejati de legea tarii in care se afla si muncesc”, a declarat Cristian Diaconescu, in conferinta de presa comuna cu omologul sau italian Franco Frattini.
Seful diplomatiei romane a subliniat ca Romania nu va accepta niciodata ca un incident sa se poata rasfrange asupra unei intregi comunitati, iar o generalizare a faptelor este profund injusta si brutala, cu referire la campania anti-romaneasca aparuta in ultimul timp in presa din Peninsula.
Diaconescu a subliniat ca relatiile bilaterale romano-italiene sunt argumente politice care fundamenteaza ideea ca orice problema care apare poate fi rezolvata in spirit de respect reciproc.
La randul sau, ministrul italian de externe Franco Frattini a declarat ca Romania este o tara prietena, insa Italia nu va tolera in niciun fel infractorii si a cerut ca cei 900 de cetateni romanii care au fost condamnati definitiv sa execute pedeapsa in Romania.
„Noi avem aici un milion de persoane cumsecade si cateva mii care comit delicte. Aceasta este situatia! Fata de cei care comit delicte nu putem sa avem toleranta. (…) Cine lucreaza si munceste cinstit va fi primit in Italia ca un prieten, ca un concetatean european (…). Romania este o tara prietena si poporul roman este un popor prieten al Italiei”, a spus Frattini.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.