Diaconescu puncteaza in duelul cu Frattini

Diaconescu puncteaza in duelul cu Frattini

0 159

Cristian Diaconescu, ministrul roman al Externelor, s-a declarat impotriva limitarii drepturilor de libera circulatie a cetatenilor romani.
Avem toate disponibilitatile ca modul de executare a pedepselor sa fie discutat bilateral, dar vreau sa va spun un lucru foarte clar: este vorba de o analiza de la caz la caz . Nu se poate pune problema, in Europa moderna si in statele moderne, de expulzari.”
Aceasta declaratie vine ca urmare a cererii lui Frattini ca 900 de romani inchisi in Italia sa fie transferati in Romania pentru a-si executa pedepsele ocazionate de infractiuni in „cizma”. Cererea italiana a fost refuzata de diplomatul roman. Si pe buna dreptate. Ai faptuit boacana acolo, acolo si trebuie ispasita. Asa se procedeaza peste tot.
Frattini a mai cerut Bucurestiului intensificarea colaborarii prin trimiterea unui contingent mai mare de politisti specializati in infractiuni urbane, si aceasta cerere fiind respinsa in sensul ca si Bucurestiul are nevoie de semnale pozitive din partea Italiei in gestionarea infractiunilor.
Cristian Diaconescu a mai declarat:
„Nu, nu o sa luam masuri de limitare a dreptului la libera circulatie. Noi cei veniti din comunism l-am castigat foarte greu.”
Este bine ca am inceput sa aratam ca existam (in sens pozitiv), nu numai ca vegetam!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.