DGASPC costă CJ Braşov un milion de euro pe lună

DGASPC costă CJ Braşov un milion de euro pe lună

1 273

Rectificarea bugetară insuficientă compromite proiectele de infrastructură ale judeţului Braşov. Pentru a suplini alocările infime de la bugetul de stat, Consiliul Judeţean este nevoit să taie din bugetul destinat investiţiilor

Rectificarea bugetară insuficientă compromite proiectele de infrastructură ale judeţului Braşov. Pentru a suplini alocările infime de la bugetul de stat, Consiliul Judeţean este nevoit să taie din bugetul destinat investiţiilor, după ce guvernanţii promiseseră fonduri mult mai consistente după rectificare

„Avem foarte multe probleme de funcţionare; suntem nevoiţi să luăm bani de la investiţii, vedem că în fiecare lună pentru funcţionarea protecţiei copilului este necesar 1 milion de euro”, dezvăluie Adrian Veştea – preşedintele CJ Braşov.

Consiliul Judeţean face eforturi pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele de infrastructură, pentru care apelează la Compania naţională de Investiţii şi la fonduri europene.
Şi aici însă este nevoie de cofinanţări prevăzute din timp pentru a accesa banii nerambursabili necesari reabilitării drumurilor din judeţ.

Întreg bugetul judeţului Braşov este de 267 milioane lei, din care, pentru DGASPC administraţia judeţeană alocă pe an peste 144 milioane lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Ce face Vestea cu aceasta declaratie? Un singur lucru, arata care ar fi vinovatul pentru care el nu este in stare sa faca fata la proiectele ce sunt necesare judetului. Se vaieta ca nu poate face investitiile din cauza copiilor asistati, dar nu ne arata ce a facut sa reduca risipa din instituție. De ce nu da exact valoare si structura costurilor per copil? Simplu pentru ca nu doreste sa se vada risipa pe care nu este in stare sa o opresca. Si cand vorbim de risipa nu ne referim doar la aceasta directie ci si la celelalte „robinete” prin care se scurg banii judetului, de la finantari aiuritoare pana la servirea cu prioritate a clientelei de partid. Vestea nu a facut nimic in cei peste doi ani de mandat. Acum se vaieta tocmai pentru a acoperi lipsa de idei si un management defectos al instutiei. Si mai ales, acum, se fundamenteaza explicatiile de ce nu a facut aeroportul (pentru care sunt bani externi) sau de ce arata drumurile judetului in asa hal. Apropo dle Vestea, cu ceva timp in urma explicai lipsa preocuparii atragerii de investitori pentru proiectele judetului, aeroportul este doar un exemplu, prin faptul ca nu este o baza legala. Poate intrebii juristii din CJ care iti va spune multe despre Legea PPP. Lege care sta la baza finantarii Autostrazii Bucuresti – Brasov.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.