Dezvoltarea durabila de la Cheia

Dezvoltarea durabila de la Cheia

0 60

Localitatea Cheia este posesoarea unui numar de comori care ar trebui sa se bucure de o mai buna promovare.
Alaturi de izvorul Zaganului, din care provine apa minerala naturala „Keia”, imbuteliata intr-o fabrica perfect incadrata in peisaj si complet nepoluanta, aici exista un sit Natura 2000. Adica paduri virgine pe care trebuie sa le protejam ca pe bunuri de mare pret. Viitorul parc national Ciucas, care va aparea aici, va avea grija ca toate speciile din zona, protejate de altfel de Uniunea Europeana si din care multe nu mai pot fi intalnite decat aici sa nu devina niciodata victime ale pericolelor mortale care au pus lumea in stare de alarma – poluarea agresiva, agricultura excesiva, urbanizarea fara limite, in general impactul distructiv al omului asupra mediului sau.
Lupii, ursii, rasii care astazi sunt liberi in padurile din Ciucas, speciile de plante care fac ca aerul din statiunea Cheia sa fie un aer de leac vor ramane neatinse in acest ecosistem de o diversitate de exceptie.
Toate acestea sunt ratiuni majore, care determina, in deplin spirit european si contemporan, pregatirea cu grija si maxima atentie la detaliu si la consecintele fiecarei miscari a turismului ecologic.
Cheia a intrat intr-un proces de transformare a statiunii intr-un loc care sa pregateasca minutios constientizarea fiecarui turist. Cei ce vor vizita Cheia, indiferent ca va fi vorba despre parcul national sau de viitoarele partii de schi – proiecte care au depasit deja faza de intentie – vor fi adevaratii turisti, cei care stiu ca natura trebuie protejata cu orice pret, ca aerul curat, padurea si fauna sunt resurse extrem de valoroase.
Asta este ceea ce intelege intreaga lume prin dezvoltare durabila.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.