Dezvoltare umana in Africa, premiul pentru Brasov!

Dezvoltare umana in Africa, premiul pentru Brasov!

0 59

Orice competitie este o noua experienta, care ne ofera posibilitatea de a ne compara propriile abilitati cu cele ale altora !
„Dezvoltarea umana” in Africa a fost tema din acest an a concursului „Premiul Tinerete si Dezvoltare” organizat de Comisia Europeana, a carui festivitate de premiere a avut loc la finele lunii octombrie la Stockholm.
În Anul creativitatii si inovarii, premiul „Tinerete si Dezvoltare” a avut un rol cheie în stimularea creativitatii în rândul tinerilor. Concursul european a invitat elevii de 16-18 ani sa-si axeze eforturile creative pe Africa. Participantii au avut de realizat un afis sau un videoclip legat de tema mai sus mentionata . Selectia câstigatorilor si finalistilor la nivel national a fost asigurata de un juriu de marca. Premiul a constat într-o excursie de doua zile la Stockholm.
Au participat 1220 elevi din 27 de tari (europene) ce s-au inscris la cele doua sectiuni: postere si videoclipuri.
Din Romania au fost trimise 100 de lucrari si au fost selectati doi finalisti, iar Sergiu Blaj de la Colegiul Tehnic „Astra” Brasov, coordonat de prof. Marcela Varvara, a fost unul dintre ei. Premiul a constat intr-o excursie la Stockholm, impreuna cu profesorul coordonator, in perioada 21-23 oct. 2009 unde, cu ocazia Zilelor Europene ale Dezvoltarii, le-au fost decernate premiile de comisarul european Karel de Gucht.

La inceput a fost un vis, care apoi a devenit realitate, ceea ce dovedeste ca totul este posibil !

Marcela Parvu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.