DEZVĂLUIRI: Preşedintele Klaus Iohannis a cerut public condamnarea domnului colonel Vasile Zărnescu

DEZVĂLUIRI: Preşedintele Klaus Iohannis a cerut public condamnarea domnului colonel Vasile Zărnescu

0 298

Iată un Comentariu iscălit de scriitorul Cornel-Dan Niculae la articolul-interviu despre naționalismul românesc

Printr-un abuz uriaş de imixtiune asupra Justiţiei, însuşi preşedintele Klaus Iohannis a cerut public condamnarea domnului colonel Vasile Zărnescu (fără a-i pronunţa şi numele) cu câteva zile înainte de pronunţarea instanţei în procesul domniei sale.
Astfel, preşedintele Iohannis a spus personal în 27 ianuarie 2021 că România poartă „vina teribilă de a-şi fi asasinat proprii cetăţeni evrei şi romi“, cerând şi condamnarea neîntârziată a negaţioniştilor care „minimizează suferinţa victimelor“, căci, zicea Iohannis, „statul de drept se fragilizează cu fiecare întârziere a condamnării discursului negaţionist, cu fiecare teorie a conspiraţiei permisă a se rostogoli în spaţiul public, cu fiecare abdicare în faţa avalanşei de curente extremiste“.

Sursa: „Mesajul preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Internationale de comemorare a victimelor Holocaustului“ din 27 ianuarie 2020, postat pe site-ul Preşedinţiei (presidency.ro), text parţial reprodus şi în articolul „Iohannis: Încărcaţi de povara grea că şi România are partea sa de responsabilitate pentru vina teribilă de a-şi fi asasinat proprii cetăţeni evrei şi romi“ publicat pe dcnews.ro în aceeaşi zi.

Iohannis pregăteşte în zilele următoare, împreună cu Bogdan Aurescu (care este creierul acţiunii), şi declanşarea vânătorii de naţionalişti români „extremişti“.

O carte scrisă de dl. Cornel-Dan Niculae

Câteva precizări ale scriitorului cu privire la OUG 31/2002, legea pe baza căreia românii sunt prigoniți pentru dreptate
OUG 31/2002 nu a produs iniţial efecte şi deoarece parlamentul nu a luat în dezbatere OUG, unii senatori (cred că cu dl. Gh. Buzatu în frunte) încercând chiar să o amendeze, în două rânduri, în sensul introducerii precizării că România nu a fost participant la Holocaust (această informaţie o găsiţi şi în Raportul comisiei Wiesel din noiembrie 2004). Chiar dacă Constituţia s-a schimbat în 2003 în sensul că OUG se acceptă tacit dacă nu este aprobată de parlament, OUG 31 avea un statut incert deja.
De aceea, se scria în raportul către Preşedinţia României, „Comisia [Wiesel] solicită adoptarea oficială a legislaţiei fără modificări şi solicită guvernului şi autorităţilor subordonate să pună în practică prevederile acesteia“, căci, ziceau ei, supăraţi, „literatura privind negarea Holocaustului continuă să fie publicată şi vândută liber“.
Aşa că, în aprilie 2006, Parlamentul român adoptă legea 107/2006 prin care aprobă „fără modificări“ OUG 31/2002, dată de ex-premierul Adrian Năstase în condiţiile de condiţionare a României privind aderarea la NATO şi Uniunea Europeană.

Apoi, la finele lui 2005, Monica Macovei înainta, prin guvern, adoptarea legislaţiei pentru modificarea Codului Penal, prin care agrava infracţiunea de negare a Holocaustului (modificând OUG 31/2002) prin culpa de „justificare“ a acestuia. Totodată, prin acest nou act normativ (devenit Legea nr. 278/2006), Monica Macovei, urmată de premierul Tăriceanu, de majoritatea Parlamentară şi de Băsescu, au „abrogat sancţionarea civilă şi contavenţională“, mai blândă, întărind sancţionarea penală a „fasciştilor“ şi „xenofobilor“.
În acelaşi timp, tot prin Legea 278/2006, Macovei, Băsescu şi gaşca nu numai că au modificat OUG 31/2002, agravând pedepsirea „negaţioniştilor“, dar aduc mai multe modificări la Codul penal abrogând art. 236^1, «Defăimarea ţării sau a naţiunii», dând liber, neconstituţional, la defăimarea României ori a românilor.
A venit apoi rândul PNL şi al lui Iohannis să-şi aducă tributul de ploconire la Holocaust, care prin Legea 217/2015 modifică iar art.6 din O.U.G. nr.31/2002 introducând şi vina de „minimalizare a holocaustului“, ce indică, printre altele, şi interdicţia de a spune că numai Germania ar fi vinovată de persecutarea evreilor, nu şi România.

Sterie Ciumeti
Sursa: Incorect Politic

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.