Dezmatzul revizionist de la Tusnad!

Dezmatzul revizionist de la Tusnad!

1 365
Care este acum adevărul in Transilvania?
Conducătorii Ungariei, prezenti la Tabara de vara de la
Tusnad, ca şi liderii sovini ai etnicilor maghiari din România sunt convinşi că au ajuns „aproape” de momentul regionlizarii si chiar al dezmembrării teritoriale a României in perspectiva apropiata a „federalizarii” Ardealului, printr-un nou Diktat… poate de la Bruxelles. Cum? Prin obţinerea unei „solutii”, cu mijloace artificiale (cum au învăţat din cartea tradusa de fostul preşedinte Arpad Göncz si difuzata gratis de guvernul orban!), adica prin constituirea unei „mase critice” ungureşti revansarde în Ardeal, dupa dobândirea a 50% din proprietăţile imobiliare pe calea retocedărilor în natură (foarte multe bazate pe acte false, ori falsificate in arhivele de la Budapesta!) şi a cumpărărilor masive  de terenuri agricole şi păduri.
La toate acestea se adaugă  trecerea în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor (votată în unanimitate în Senat, la 27 octombrie 2009).
In baza acesteia titularii licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale (din care, în Ardeal peste 80% au fost luate sau date la unguri) îi vor expropria pe români printr-o procedură lesnicioasa, inclusiv  ,cum se intimpla frecvent, prin intermediul unor anumite instanţe judecătoreşti. Încrederea liderilor unguri în obţinerea autonomiei teritoriale a inexistentului „Tinut Secuiesc”a fost sporită prin includerea de către Guvernul Ciolos, a proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale. Acest statut, l-au susţinut la Tusnad chiar  lideri ai U.D.M.R., ce va facilita treptat  autonomia teritorială a Ardealului.

Se ştie de mult că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre  în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. tinut-secuiesc 2Ca urmare, românii get-beget sunt „atrasi”prin acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască macar limba ungară, la nivel de…incepator, ca sa nu mai vorbim despre Constituţia şi imnul, istoria şi geografia acestei ţări.
Dar la Tusnad si prin alte „tabere”locale,se fac adevarate …”cursuri”de maghiarizare!!
 Pe cale de consecinţă
, românii care ar obţine şi cetăţenia Ungariei se pot angaja mai uşor în toate ţările Uniunii Europene, inclusiv in SUA si Canada, chipurile fără restricţiile intampinate de romani!
Mai nou, pensionarii români get-beget sunt mintiti sa solicite si sa obţina cetăţenia ungară promitandu-se ca ar beneficia de pensie din partea Ungariei, care este de două ori mai mare decât pensia din România. Pe surse, s-a aflat că sunt contactati peste 1,5 milioane de cetăţeni români sa-si faca dosar pentru dubla cetăţenie…
Zilnic se duc în Ungaria zeci de români, pentru a dobândi mai lesnicios paşaportul unguresc.
Acţiunea aproape  „diabolică” de acordare oricum a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget din Transilvnia (conditie obligatorie!) constituie un precedent foarte periculos si pentru Uniunea Europeană, c ponstituie pentru Guvernul Ungariei  prioritatea numărul unu
.
Până în toamna anului 2018 – cu cel putin trei luni inainte de 1 Decembrie 1918 !- se acţionează sustinut pentru acordarea intensiva a cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte,în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. Apoi cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării a popoarelor, cum a spus Tătuca Lenin!
Noi glumim, dar nu e rasul nostru….

Aşa-zisul război al steagurilor, dezbaterile si demonstatiile inversunate de la Tusnad despre autonomie ,declanşate an de an de catre Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei Ardealului, in perspectiva aniversarii unui secol de Romanie reintregita pentru ei are un singur scop final: anexarea,prin aceste smecherii, la Ungaria, a acestui Sfânt Pământ Românesc.
Orice român, cu mintea limpede, realizează că nu există decat o legătură artificială între Ungaria şi aşa-zisul steag ca si mitul Tinutului Secuiesc, “fabricate” şi purtat de unguri.În acest context, nu trebuie uitat – si trebuie impus in atentia Europei! – faptul că în majoritatea localităţilor din Covasna, Harghita şi Mureş unde au fost organizate ilegal referendumuri locale au vizat obţinerea prin manevre infractionale a unor false autonomii teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste false referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles.
Din cate se stie nu doar in judetele ardelene Preşedentia României, primii-miniştrii, preşedinţii Senatului  şi Camerei Deputaţilor  au fost informaţi exact de către Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciul de Informaţii Externe (S.I.E.) despre dezmatzul de la Tusnad, despre tentativa terorista de la Tg. Secuiesc, ca si despre toate acţiunile Ungariei vizând pregătirea presupusului Diktat de la Bruxelles...
De ce nu s-a acţionat pentru dezbaterea lor în Parlament, pentru mediatizarea şi contracarea lor publica? Nimeni nu-i întreabă cum e posibil in Romania, acolo la Tusnad, sa existe asemenea adevarate cuiburi de antiromanism si revizionism fatis? De ce nu se abordează public această temă ! (Prof. Deak Andrei)

COMENTARII

  1. Nu se abordeaza „problema”, pentru ca nu mai activeaza in spatiul public Partidul Romania Mare!
    Desi aceasta”problema”de maxim interes national ,nu poate fi decat a tuturor partidelor!
    Singurul …partid care o rontzaie zilnic,intr-o permanenta ofensiva „extraetnica” este UDMR!
    Care vrea AUTONOMIA!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.