Dezinsectie de saptamana viitoare la Brasov

Dezinsectie de saptamana viitoare la Brasov

0 98

Brasovul intra de saptamana viitoare in programul de curatenie generala, iar primul pas este sa scapam de gandaci si alte insecte nedorite. Astfel, primaria municipiului Brasov a anuntat ca, in perioada 23.08.2010 – 10.09.2010, va desfasura o ampla activitate de dezinsectie a domeniului public si privat in municipiul Brasov, dar si in gradinite, scoli, licee si colegii.
Operatiunea de dezinsectie se face cu substante de combatere avizate de Ministerul Sanatatii si Familiei pentru profilaxia sanitar-umana.
„Aducem la cunostinta tuturor cetatenilor ca substantele folosite pentru actiunea de dezinsectie a domeniului public si privat al municipiului, nu sunt daunatoare oamenilor, animalelor, pestilor, nu lasa reziduuri si sunt exceptate de la cerintele de toleranta pentru reziduuri pesticide”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea .
Cetatenii cu gospodarii individuale, agentii economici, institutiile publice si asociatiile de proprietari (locatari), au obligatia de a efectua dezinsectia pe suprafetele pe care le detin, concomitent cu actiunile desfasurate pe domeniul public si privat, urmand ca, dupa finalizarea perioadei, sa prezinte documentele justificative efectuarii activitatilor mentionate, organelor de control abilitate .
„Neexecutarea acestei activitati de catre persoanele fizice sau juridice, atrage dupa sine sanctionarea acestora conform H.C.L. nr.627/2007, art.103, lit e, cu amenzi contraventionale cuprinse intre 500 – 1000 lei pentru persoane fizice si intre 1000- 2000 lei pentru persoane juridice”, a mai spus Sorin Toarcea.
Primaria Brasov atrage atentia apicultorilor ca, pe perioada dezinsectiei, acestia sa ia toate masurile necesare in vederea protejarii familiilor de albine.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.