Dezbatere publica privind manualele scolare

Dezbatere publica privind manualele scolare

0 67

Proiectul vizeaza asigurarea utilizarii unor manuale scolare corecte si de calitate in sistemul national de invatamant preuniversitar, in conformitate cu planurile de invatamant si cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina/ modul de pregatire profesionala. Practic, noua reglementare asupra manualelor scolare unifica, compatibilizeaza si eficientizeaza toate procedurile si criteriile/ indicatorii de evaluare cu care s-a operat pana in prezent.


Noua metodologie reglementeaza evaluarea propunerilor de manuale scolare, pe baza unor criterii eliminatorii (conformitatea cu programa scolara, corectitudinea stiintifica si caracterul nediscriminatoriu), de calitate si de pret. Punctajul acordat propunerii de manual scolar pentru criteriul pret este de maxim 30 puncte. Punctajul final al propunerii de manual scolar se calculeaza adunand suma punctajelor criteriilor generale de calitate (maxim 70 de puncte) cu punctajul pentru criteriul pret (maxim 30 de puncte).


Pentru imbunatatirea Metodologiei de evaluare/reevaluare si aprobare a propunerilor de manuale scolare, fiecare dintre cei interesati va putea formula propuneri la adresa manuale@cnceip.ro. Dezbaterea este prevazuta sa se incheie in data de 10 martie 2008.


CNEICP are in vedere ca in saptamana 25 – 29 februarie sa organizeze consultari asupra Metodologiei de evaluare/ reevaluare si aprobare a propunerilor de manuale scolare cu reprezentantii Uniunii Editorilor din Romania. Proiectul de Metodologie de evaluare/ reevaluare si aprobare a propunerilor de manuale scolare este disponibil pe site-ul MECT, http://www.edu.ro/, in sectiunea Noutati.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.