Dezastru prin tara dupa furtuna de miercuri

Dezastru prin tara dupa furtuna de miercuri

0 87

Furtuna de miercuri seara a afectat puternic mai multe judete din nordul si vestul tarii. Vantul puternic, care a luat aspect de vijelie, a doborat o serie de arbori, a inundat strazile, a smuls acoperisuri si fire de joasa sau inalta tensiune si, din pacate, a provocat si victime omenesti.
Astfel, la Baia Mare, o persoana a murit lovita de traznet. Tot traznetul a doborat doi oameni in Maramures, in timpul furtunii, oameni surprinsi pe camp, unul decedand, celalat aflandu-se in stare grava la spital.
De asemenea, o serie de gospodarii au fost inundate si zeci de hectare de culturi agricole au fost distruse.
In Timisoara, Lugoj si Deva vantul a pus la pamant mai mulþi copaci si a distrus mai multe acoperisuri de case care, in cadere, au avariat mai mult sau mai putin o serie de masini parcate in preajma. Strazile au fost inundate si circulatia a fost intrerupta pe mai multe artere in Timisoara.
Si la Brasov furtuna a provocat pagube. Astfel, la o casa din cartierul Schei a cedat zidul de rezistenta, aceasta datorita puhoiului de ape care s-a format datorita cantitatii de precipitatii cazute. Pompierii au reusit sa salveze cele trei persoane prinse de eveniment in casa.
O alta casa, de data aceasta din cartierul Stupini, a fost cuprinsa de un incendiu provocat de traznet.

Avertizarea de cod galben de inundatii si furtuna este valabila, in jumatatea vestica a tarii mai ales, pana astazi la ora 18.00. Sunt vizate Banatul, Crisana, Maramuresul, Transilvania, nordul Moldovei, vestul si nordul Olteniei, dar vremea rea se va extinde, in urmatoarea perioada, trecator, si in restul tarii.
Am afirmat si voi continua sa o fac: nu va bateti joc de mama Natura, caci vedeti cum dintr-o suflare ne poate termina.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.