Dezastru la evaluarea de la Brasov

Dezastru la evaluarea de la Brasov

0 82
Rezultate dezastruoase la simularea evaluarii nationale pentru clasa a 8-a la Brasov. 60% dintre elevii care au sustinut examenul nu au luat nota 5 la cel putin una dintre discipline. Cele mai proaste rezultate au fost la matematica, unde 2460 de elevi nu au reusit sa ia nota de trecere. Reprezentantii Inspectoratului Judetean spun ca mai este timp pentru recuperarea materiei, dar elevii brasoveni au demonstrat si in anii trecuti ca nu ii intereseaza orele de pregatire.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spun ca nu se asteptau la rezultate atat de proaste. Din 4076 de elevi, cati au sustinut simularea examenului de evaluare nationala,  2460 – adica mai bine de 60% – au luat note sub cinci, a anuntat  Maria Szabo, inspector general adjunct al ISJ Brasov. Doar 92 de copii au reusit sa ia note  intre 9 si 9, 99 la examen. Note de 10 au fost foarte putine: 4 la matematica, 13 la romana si nicio nota maxima la proba de limba materna. Asta desi, imediat dupa examen, elevii de a 8-a pareau foarte relaxati, iar probele li se parusera floare la ureche.
Mai este timp, insa, spun reprezentantii inspectoratului, pentru a remedia lacunele, crede Ariana Bucur, inspector general ISJ Brasov. In fiecare unitate scolara vor fi puse in aplicare niste planuri remediale: profesorii de matematica si romana vor fi nevoiti sa faca ore de pregatire pana la examenul real. Din pacate insa, practica arata ca acestea nu prea au succes. Anul trecut, la pregatirea pentru examenul de bacalaureat nu au venit decat 12% dintre elevi.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.