Deva: artistii vor infiinta teatrul somerilor

Deva: artistii vor infiinta teatrul somerilor

0 126

Artistii teatrului din Deva intentioneaza sa infiinteze primul „teatru al somerilor” din Romania, in cazul in care Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara nu-si va schimba decizia de a concedia colectiv personalul institutiei de cultura, incepand cu data de 1 mai.
Sindicatul „Thalia” de la teatrul din Deva a atacat, luni, in contencios administrativ, hotararea CJ Hunedoara prin care artistii sunt disponibilizati, plangerea urmand sa fie judecata la Tribunalul Hunedoara.
„Daca nu vom avea castig de cauza, atunci vom infiinta primul teatru al artistilor someri din Romania. Deja avem semnale ca actorii din tara se vor solidariza cu noi si vor sa doneze cate un leu pentru ca din acesti bani sa putem acoperi costurile pe care le presupune un prim spectacol”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, presedintele Sindicatului ‘Thalia’, Torino Bocaniciu.
Potrivit acestuia, unul dintre regizorii importanti din Romania, al carui nume nu a fost dat publicitatii, si-a manifestat disponibilitatea de a pune in scena, gratuit, o prima piesa a „teatrului somerilor” din Deva.
De asemenea, artistii ar putea beneficia si de sprijinul unor trupe cunoscute din partea de vest a tarii care doresc sa concerteze gratuit la Deva in vederea strangerii fondurilor necesare pentru proiectul de spectacol al actorilor de la teatrul din localitate.
Spectacolele artistilor someri vor fi jucate in sali din judetul Hunedoara, unde actorii spera sa beneficieze de facilitati la inchirierea acestora.
CJ Hunedoara a emis o hotarare prin care 65 din cele 72 de persoane care lucreaza in teatrul din Deva vor fi concediate colectiv de la 1 mai. Activitatea teatrului va fi reluata in iarna, dupa ce vor fi incheiate lucrarile de reabilitare a cladirii institutiei, operatiune inceputa de peste 20 de ani.
Anul acesta, teatrul din Deva implineste 50 de ani de la infiintare.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.