Detinuti in vizita la Colegiul National Unirea din Brasov

Detinuti in vizita la Colegiul National Unirea din Brasov

0 86

Este vorba de patru detinuti din penitenciarul Codlea, care ieri au facut o vizita la Colegiul National Unirea din Brasov, unde s-au intalnit cu circa 120 dintre elevii liceului, mai ales din clasele terminale.
In cele doua ore petrecute cu ei, elevii au primit sfaturi cu privire la cum pot gestiona conflictele cu ceilati colegi sau cu persoane ostile, astfel incat sa nu ajunga sa savarseasca fapte care sa-I duca dupa gratii si pe care sa le regrete apoi si ale caror consecinte sunt nefaste asupra destinului lor, caci odata ce ai fost “inauntru” ai un stigmat pe tine.
Dupa aceasta intalnire, liceenii au declarat ca au invatat de la detinuti ca libertatea este cel mai de pret lucru din lume si din viata unui om.
Cei patru detinuti prezenti la “Unirea” isi executa pedeapsa in regim semideschis in penitenciarul Codlea, iar intalnirea cu elevii face parte din proiectul “Libertate-Responsabilitate“, proiect derulat de Asociatia pentru Siguranta Urbana si Mediere Braºov (ASUM), in colaborare cu penitenciarul Codlea, Inspectoratul Scolar Judetean, Primaria Municipiului Brasov, Administratia Nationala a Penitenciarelor, in diverse licee brasovene.
Scopul principal al proiectului este cel de prevenire a comportamentelor infractionale in randul liceenilor din Brasov.
Este o actiune binevenita si care se cere repetata mult mai des si in toate scolile brasovene, chiar si cu elevii claselor inferioare. Caci un gand bun si o invatatura buna este bine sa fie sadite cat mai devreme posibil.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.