Detergentii – instructiuni ECO de folosire (II)

Detergentii – instructiuni ECO de folosire (II)

0 159

Gospodinele ar trebui sa stie ca detergentii pudra sunt mai eficienti pentru spalarea rufelor albe decat cei lichizi, datorita continutului de agenti de inalbire. Insa, din punct de vedere ecologic, detergentii pudra au efecte mai nocive asupra mediului decat cei lichizi;
Una dintre principalele probleme pe care le intampinam atunci cand spalam rufele cu detergenti din comert este cantitatea ideala pe care o folosim pentru a obtine rezultate maxime cu costuri minime.
Pentru rezultate cat mai eficiente, urmati sfatul producatorilor in ceea ce priveste dozajul. Este important de luat in considerare cantitatea recomandata de producator, chiar daca pare foarte mica. In proportii mai mari, dauneaza mediului.
Detergentii contin agenti tensioactivi – responsabili pentru crearea spumei si efectului de degresare. Acestia sunt mai periculosi decat fosfatii, fiind necesara o perioada foarte lunga de timp pentru a fi eliminati din natura.
De asemenea, detergentii contin surfactanti – substante care ajuta apa sa intre mai repede in haine, cum ar fi benzenul care este toxic si este considerat un factor in aparitia mai multor afectiuni, printre care si cancerul.
Stiati ca: multe dintre substantele chimice folosite in compozitia detergentilor nu au ca scop curatarea hainelor; ele sunt adaugate pentru a face hainele sa para mai albe sau mai stralucitoare, mai ales in lumina soarelui, avand astfel rolul de inalbitor optic. Expunerea la aceste substante cauzeaza alergii in timp, dupa cum se arata intr-un articol al organizatiei GreenReport.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.