Destinatiile turistice scumpe… s-au ieftinit!

Destinatiile turistice scumpe… s-au ieftinit!

0 171

Cele mai cunoscute dintre acestea au fost identificate de The Times, care ofera si alternative la indemana, despre care multi turisti nici nu banuiau: Lalibela in Ethiopia , Petra in Jordania, piramidele de la Gizeh, Corsica, Barbados, Tenerife, Insulele canare, Los Cabos Mexico, Bahamas, Mauritius, Maldive, Dubai, London, Alicante, Faro, Geneva, Paphos, Murcia sau Barcelona.

Little Arches, Barbados
Cu mestesug ascuns în spatele copacilor, deasupra nisipurilor albe este Hotel Exquisite Little ARCHES. Arhitectura sugereazã coasta Amalfi, dar caldura personalului, frumusetile de pe plajã ºi potenþa punch romului confirmã faptul cã aceasta locatie este de modã veche, una din cele mai pretioase locatii din Caraibe. O saptamana aici costurile se ridica la 1000 de euro.

Grand View, St Vincent
Cu tarifele hoteliere atat de scazute, merita sa faci drumul cu avionul la clasa intai. Cu economie de timp ºi efort poti ajunge la acest loc feeric St Vincent’s Grand View Beach Hotel sau Indian Bay Beach o sãptãmânã se ridica la costurile de 250 de euro daca este rezervat direct (00 1 784 458 4811, grandviewhotel.com).

Colosseum, Roma
Compozitorul american Cole Porter a spus: „Tu esti lumea de sus! Tu esti Colosseum. ” Turistii sunt si azi entuziasmati sa vada Colosseum, atat de popularizat de a lungul vremii de elitele europene si nu numai. Chiar ºi faptul ca este o ruina parþialã, în continuare iti taie respiratia.
Intreaga clãdire este un sens giratoriu, iar vizita dumneavoastrã va fi mult mai memorabila parcursa cu piciorul, chiar dacã aþi cadea victima unui hoþ de buzunare.
Colosseum este un circ vechi de moarte ºi glorie, este un simbol al oraºului, dar pe Marea Adriatica este o arena la fel de impunatoare ºi magnifice ca Pula din Croaþia.

Isla del Sol
Nu existã nici o îndoialã cã Machu Picchu deþine locul intati in optiunile turistice ale multora. Probabil cea mai promovata destinatie din America de Sud, pentru cei dornici de a vedea mãreþia INCA
Machu Picchu cu a sa taxa de intrare de 30 euro, la care se adauga biletul de tren din sat pana la poalele muntelui (cele mai frecvente mijloace de transport de la Cusco), plus alimente ºi apã, ridica costul unei zile la peste 100 euro înainte de a pune chiar ºi piciorul în Machu Picchu. . . Asta daca se încadreazã în numãrul de persoane admise zilnic pentru vizitare.
Dar exista o alternativa mult mai ieftina si la fel de impresionanta: locul de nastere al imperiului Inca? Renunta la Machu Picchu pentru Isla del Sol, în cazul în care nu vrei cu nici un chip sa renunti sa vezi mãreþia acestei civilizaþii.

ANGKOR, Cambodgia
Angkor se mândreºte cu unele dintre cele mai recent descoperite monumente budiste din Asia de Sud-Est. Zeci de temple spectaculoase sunt într-un cadru memorabil in interiorul junglei printer crengile noduroase si câmpurile nedecorticate.
Templele sunt acum pe circuitul ferm de vizitare al obiectivelor turistice internaþionale, pentru a aprecia arhitectura lor maiestuoase ºi semnificaþia profundã religioasa pe care nu o mai regasesti nicaieri. E atata liniºte ºi pace.
O alternative la templele din Angkor si la fel de spectaculos, dar mult mai puþin aglomerat este Borobudur, Indonezia – una dintre cele adevãrate minuni ale lumii antice budiste.
Si lista e lunga, o puteti consulta si dvs.
Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.