Destinatia veniturilor proprii ale Brasovului

Destinatia veniturilor proprii ale Brasovului

0 214

Zilele acestea, se hotaraste soarta banilor de care va dispune Brasovul in 2007. Dupa cum spune primarul municipiului, George Scripcaru, peste numai cateva zile va fi elaborat proiectul de buget pe 2007, estimandu-se ca veniturile proprii vor atinge suma de 120 milioane lei.


O mare parte din bani va lua drumul investitiilor. Una dintre ele, care ocupa si primul loc in topul prioritatilor, este realizarea celui de-al doilea tronson al ocolitoarei mici a municipiului Brasov. In prezent, municipalitatea se afla in faza exproprierii celor 70 de proprietari de terenuri din totalul de 200.


?


Apoi, realizarea unei sosele care sa faca legatura intre cartierul Bartolomeu si Soseaua Cristianului, pe sub pod, intra, de asemenea, in socotelile autoritatilor.


?


Reabilitarea Centrului Istoric, crearea unui pasa la nivel cu calea ferata, pe strada Independentei din Tractorul, reparatii la pasajul de la Zizin, la podul de la Timisul Sec, reparatii la principalele strazi ale municipiului, reabilitarea si amenajarea trotuarelor si aleilor sau amenajarea parcarilor sunt alte obiective catre care se vor indrepta resursele bugetare din 2007.


?


Dupa ce Sala Sporturilor si Bazinul de Inot vor trece in patrimoniul municipiului, Primaria intentioneaza sa construiasca un centru sportiv multifunctional care sa includa si un patinoar olimpic cu dotarile aferente si terenurile de tenis de la gara.


?


Ca urmare a faptului ca Primaria Brasov a intrat in posesia cladirii fostului cinema Patria, o parte din bani vor fi cheltuiti pentru amenajarea, in acest imobil, a sediului Filarmonicii Brasov.


?


Aceasta a fost partea cu investitiile. Cat priveste cheltuielile obligatorii, de alta natura, primarul a declarat ca seva avea grija si de salariile functionarilor publici si ale profesorilor, de subventiile pentru persoanele cu handicap, asistenti personali si alte persoane din categorii speciale.


?

Pentru ca anul trecut veniturile proprii (1.100 miliarde lei vechi) le-au depasit pe cele estimate (1.000 miliarde lei vechi), Scripcaru se arata optimist si cu veniturile din 2007, partea de venituri a bugetului este estimata la 1.200 miliarde leo vechi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.