Destainuirile lui Vantu au fost doar o adiere

Destainuirile lui Vantu au fost doar o adiere

0 60

Promisa conferinta de presa pe care Sorin Ovidiu Vantu promisese sa o tina la gura iadului, dupa alegeri, cu destainuiri de pucioasa si dovezi cu smoala a fost doar o basinica de strut. Cum altfel poate fi catalogata declaratia: „Nu mai investesc niciun ban in Romsnia, atat timp cat va exista mentalitatea asta ca oamenii de afaceri sunt niste talhari”? In fond sic el putin pe moment romanul nu este interesat ce face SOV cu banii sai, ci cat de mult va mai avea de suferit. A, daca SOV ar fi spus ca nu mai face donatii la saraci sau nu mai ridica locuinte sociale, atunci altfel stateau lucrurile. Dar asa?
Intr-un interviu acordat saptamanalului Capital, omul de afaceri spune ca a intrat in bussines „de foame”, vorbeste despre ura, afaceri, politica si nivelul scazut de pregatire al actualei generatii.
De altfel, Sorin Ovidiu Vantu si-a amanat conferinþa de presa anuntata in campania electorala pentru turul doi al alegerilor prezidentiale, dar a acordat un amplu interviu saptamanalului „Capital”, citit de toti romanii de cum se crapa de ziua.

Intrebat ce masuri de criza ar lua daca ar fi presedintele Romaniei, omul de afaceri a spus:
„Bucurati-va si rugati-va lui Dumnezeu sa nu fiu eu presedintele Romaniei. Bucurati-va ca nu sunt si rugati-va la Dumnezeu sa nu ajung. Sa nu ajunga vreodata unul ca mine presedintele Romaniei”. SOV nefacand si alte precizari. El a adaugat ca o mare greseala facuta de guvernele de dupa 1989 o reprezinta privatizarile si abandonarea pietei rusesti.

In ceea ce priveste propriile afaceri, SOV sustine ca a intrat „de foame” in business si anunta ca „atat timp cat va exista mentalitatea asta bizara a clasei politice ca oamenii de afaceri sunt niste talhari, eu nu mai investesc niciun ban in Romania”.
A adaugat ca s-a extins deja in Moldova si ca urmeaza afaceri in Ungaria si Serbia si ca prin 2000 s-a gandit sa plece in alta tara.
Are dreptate SOV-ul, nu toti oamenii de afaceri sunt talhari, insa cu totii, ca sa castige, iti baga, intr-un fel sau altul si mai mult sau mai putin sula-n coaste.

Despre noua generatie, Vantu sustine ca este slab pregatita – aici nu-l contrazic – si ca un tanar nu are in acest moment nici o sansa sa faca un ban cinstit in Romania, dar nu vede o mare problema in asta deoarece „sa nu va inchipuiti ca cei care fac bani sunt de o inteligenta superioara. E o simpla chestiune de noroc. Multi au incercat, unii au avut noroc si au reusit, altii n-au avut noroc si n-au reusit”
Asta da noutate!.

In legatura cu presa scrisa, Vantu prezice ca ziarele in print vor disparea in viitorul apropiat, desi recunoaºte ca „eu nu stiu sa lucrez cu computerul. Nu stiu sa deschid un computer”.
Oare nu o fi fost nimeni prin preajma sa-l traga de maneca dupa aceasta afirmatie?

Despre viata private, Vantu crede ca se poate vorbi de fericire la 18, 20, 30 de ani, nu la anii sai, si adauga: „Urasc betivii si prostii. Un tip care uraste, care are capacitatea de a uri asa cum ii urasc eu pe betivi si pe prosti, n are voie sa ajunga sa aiba puterea unui presedinte”, a mai spus SOV.
Ciudata aceasta ura. Cine sau ce i-o fi pricinuit-o?

Intrebat daca doarme linistit, Vantu a spus sec: „Din perspectiva aluziei dumneavoastra, da”.

Si iata marile destainuiri ale lui SOV, prmise pentru 7 decembrie! Curios, cine l-o fi tras de manecuta?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.