Despre Trăian Băsescu se știa de mult ca practica „turnătoria politică” pe...

Despre Trăian Băsescu se știa de mult ca practica „turnătoria politică” pe bani. Un nemernic!

0 83

Fostul șef al Serviciului extern din Direcția întîi din CIE, Silvian Ionescu care se ocupa cu informatorii din partea vestică a Europei, a afirmat inca de-acum vreo 4-5 ani  că Traian Băsescu a fost informator nemijlocit al fostei Securități. Și încă unul care primea bani efectiv murdari pentru trebusoara asta.
O calitate maxima de jigodie patenta pe care fostul președinte a dezmințit-o vehement întotdeauna si lumea uita… Desi Dl Silvian Ionescu n-a ezitat sa repete public, cand a fost intrebat, cu amanunte supimentare …ce jigodie ordinara am avut si aveam in fruntea statului (declarații din perioada în care turnătorul era președinte)!

După ce Băsescu a pretins intr-o emisiune, la B1TV, că nu l-a cunoscut niciodată înainte de revoluție pe Silvian Ionescu, – despre care Liviu Mihaiu a reamintit că i-a fost șef pe linie de informații la Anvers, în Belgia, fostul agent al DIE a reacționat, pe Facebook:

”Înțeleg că iar mi-a fost invocat numele la B1TV. E adevărat că pe Băsescu nu l-am cunoscut personal decât după 1998. Am mai spus-o și repet: A fost sursă 
a C.I.-ului, ținut ca legătură de un subaltern de-al meu, fără știrea sau acordul meu. Ăsta e adevărul”.

Ulterior, dl.Ionescu Silvian, care era pe fața ofiter in uniforma al SIE – si nu „turnator” care „practica” poliția politica, – a explicat, pentru Inpolitics, ce însemna ”sursă” pentru C.I., adică ofițerul de Contra-Informații: aceasta era denumirea pe care o purtau informatorii Securității care aveau și calitatea de membri de partid. „O chestie formală” precizează Ionescu, în rest activitatea fiind cea de turnător obișnuit.
Întrebat dacă Băsescu primea și bani pentru informațiile furnizate, Ionescu a răspuns afirmativ: ”Erau și remunerați, erau și premiați, dar era vorba de bani oricum. Nu mulți, dar erau…”.

Silvian Ionescu a mai făcut cîteva mențiuni interesante pe Facebook, legat de scandalul protocolului SRI-Ministerul public, din perspectiva rolului jucat de Băsescu:
”Băsescu a mințit cu nerușinare în continuare, la emisiunea doamnei Matei:
1. La cât de satrap era cu uniformele militare din subordine, era imposibil 
că vreunul să semneze un protocol de colaborare generală cu DNA, fără să-i ceară aprobarea. Cu siguranță i-a stimulat chiar să-l semneze, dar n-a lăsat nici o urmă pe document.
2. Practică de a invoca în preambulul justificativ al acte normative, „baze
 legale” care n-au nici o legătură cu subiectul, e veche în România. S-a amplificat  exponențial cât timp Băsescu a fost președinte. Și azi e la fel. Își permit cu toții să facă mistificările astea întrucât legea răspunderii 
ministeriale este o minciună”
 a conchis fostul spion DIE

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.