Despre programul de guvernare

Despre programul de guvernare

0 85

Documentul are 29 de capitole, iar in primul se pot intalni, ca tot nu costa nimic, dar poate motiva multe ulterioare, vorbele: „Programul de guvernare este elaborat intr-un context international caracterizat printr-o profunda criza financiara si economica globala.”
Parca-l aud pe un amic de-al meu cand raspunde oricarei cereri de ajutor, promitand, dar atentionand asupra conjuncturii, intotdeauna grea!
Printre masurile propuse pentru reducerea impactului crizei economice asupra paturilor largi alepopulatiei se prevede o platforma de solutii si masuri la nivelul Guvernului, al Bancii Nationale, al Asociatiei Romane a Bancilor, al reprezentantilor organizatiilor patronale si sindicale. Adica tot din aceia care vin in limuzine luxoase in cate un loc, la caldurica, pentru a petrece clipe de tihna – zici ca te afli intr-un club londonez exclusivist! – si a avea de unde pleca. Asta este valabil si pentru liderii sindicali, care doar par putintel mai jerpeliti.
Se va mentine cota de impozitare de 16%, ca aduce banet sigur in vistierie de la numerosii truditori de rand, si se vor acorda compensatii si deduceri fiscale pentru persoanele cu venituri mici, adica doar cu slabe urme de piele, deci nedemne de jupuit. Nu se spune insa ca pentru obtinerea acestor deductii si compensatii persoanele indreptatite vor trebui sa umble atat de mult, incat se vor lasa pagubasi, preferand completa belire. Se intelege ca ultima parte, cea cu umblatul si jupuitul, a adaugat-o Stan Patitu’.
Se doreste un salariu minim brut de 500 euro, pentru clipa in care Romania va pasi, cam firav intolita, in zona Euro. Si chestia asta este tare, pentru ca acest pas este prevazut pentru 2014, iar guvernul care este pus la cale zilele astea este prevazut ca perechea de copii siamezi aparuti dintr-un fel de incest pe la tiganimea din Budila.
Iar alocatia de stat pentru copii urmeaza sa ajunga, in urmatorii patru ani, la 200 lei. Oare la cat va ajunge suma de chltuit pentru cresterea unui copil in acest timp?
Se mai prevede grija fata de lefurile din invatamant, iar in opt ani, de acum incolo, nivelul sistemului sanitar va atinge cote europene.
Ma intreb daca participantii la elaborarea acestui program de guvernare au vesela in ordine sau s-au aplecat prea tare asupra butoiului cu rachie, ca un om normal nu ar putea scoate din el asemenea baliverne, cand stie ca are buzunarele goale. Oare chiar nu au mai fost locuri pe la casele de nebuni si prin institutiile de dezintoxicare, iar cei de acolo s-au vazut nevoiti sa improvizeze un stationar la Palatul Victoria? Sau viitorii guvernanti au fost contaminati cu rabie de muscaturi basesciene?
Ramane de vazut maine care vor fi ceilalti zanatici din gasca, adica viitorii ministri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.