Despre PNȚ- CD și depre România.

Despre PNȚ- CD și depre România.

2 128


Cum arată România astazi? – fără morală, fără bun-simț, fără busolă, speriată și vulnerabilă!?

Vulnerabili suntem atunci când depindem de alții pentru a putea supraviețui și noi depindem de toți, numai pe noi nu ne putem baza. Din punct de vedere economic știm toți ce s-a întâmplat, ne lamentăm și atât. Câteva măsuri singulare, binevenite dar puține, lipsite de anvergură, care fac cât o picatură într-un ocean, referindu-mă aici la Start-Up Nation și Start-Up Diaspora. Puțin, mult prea puțin, cum spunea co o tragică ironie marele actor Dem Rădulescu

Suntem vulnerabili în fața orcărui dezastru, pentru că nu avem independența necesară, pentru că ne-am complăcut în a face frumos în fața altora. Am uitat să fim mândri, să stăm drept, să fim convinși că facem ce e mai bine pentru noi și nu ce trebuie. Și în momente de criză, cum este acesta pe care îl traversăm, ne aducem aminte că avem resurse nelimitate, o țară bogată și oameni destoinici, pe care i-am uitat, de care nu am mai vrut să știm, pentru că, pe unii aleși vremelnic în funcții înalte nici nu-i interesează.

Este normal să fim speriați în fața unui val necunoscut, sentimentul de teamă face parte din tipologia omului și nu avem de ce să fim ipocriși. Trebuie însă să analizăm situația, sa dăm dovadă de curaj și să ne învingem frica. Și să avem încredere în statul român. Pentru că statul suntem noi și trebuie să avem încredere în noi.În prietenii nostri profesioniști care își fac bine treaba și cărora trebuie să le dăm credit. E o chestiune de bun-simț. Să ai încredere în cel de lângă tine. Acum vine însă și reversul, cu cât îl creditezi cu încredere, cu atât mai mare va fi înșelăciunea. Ceea ce ne face lipsiți de empatie și nemiloși.

În contextul actual, cred că fiecare trebuie să ne aducem aportul și să schibăm fața politică a României și să înțelegem că fără politică nu se poate guverna o țară. Fără politicieni nu funcționează democrația. Singurul lucru pe care îl putem schimba este clasa politică, pentru acesta este nevoie de implicare și determinare. În perioada în care nu am mai făcut politică, m-am gândit mult la familia mea și la copilele mele și m-am convins că nu pot sta deoparte.

âAcum vine întrabarea firescă: De ce PNȚ-CD? Iar asta ține numai de mine și de valorile cu care am fost crescută și educată- de cele 4 valori fundamentale. Și mă explic:
⦁ Patriotismul luminat – nu am plecat în pribegie și nici nu aș fi vrut să plec, pentru că mi-am iubit glia și tot ce am făcut, am făcut din respect pentru natură, pământ și familie.
⦁ Morala creștină- pentru că sunt un om drept, simplu și corect și nu o spun cu laudă, ci pentru că m-am regăsit alături de alți oameni drepți, simpli și corecți.
⦁ Democrația desăvârșită- pentru că am susținut și voi susține drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor, separarea și independența puterilor statului, înfăptuite cu bună credință.
⦁ Dreptatea socială- pentru că nu există capitalism sănătos fără dreptate socială, iar acesta trebuie exercitată de stat cu rol de liber arbitru și fără influențe.

Veți spune că e o utopie, că nu trăiesc în România reală și vă voi spune că nu există situații pe care omul să nu le poată atinge și aspirații ce nu se pot îndeplini. Depinde de ficare dintre noi. Eu cred că dacă ne mobilizăm toți putem ajunge acolo unde ne dorim, depinde însă de fiecare dintre noi.

Așa m-am convins să nu stau deoparte, să-mi pun cunoștiințele și priceperea și munca în slujba unui crez și sunt convinsă că nu voi fi simgură.
Laura Bratosin

COMENTARII

  1. Serban. Ai dreptate. Dar acest lucru nu însemnă că acest partid istoric nu merită din nou o șansă.

  2. Daca toata lumea ar gindii asa ar fi minunat! Dar ce o sa faceti cu trecutul recent al partidului? Cu membrii care nu au onorat legatia domnului Coposure! Ratiu! .

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.