Despre Iubire la Om – piesa de teatru la Brasov

Despre Iubire la Om – piesa de teatru la Brasov

0 92

Alexandru Dabija va regiza o noua piesa de teatru pentru publicul brasovean. Dupa succesul inregistrat cu titluri ca Fratii de Sebastian Barry sau Asteptandu-l pe Godot de Samuel Beckett, brasovenii vor avea parte de un nou spectacol extraordinar pus in scena de marele maestru: „Despre iubire la om”.
„Dabija e dificil de portretizat nu pentru ca n-ar fi fotogenic, ci pentru ca, atunci cand il cunosti nitel, realizezi (cu uimire daca nu stiai, o data in plus daca stiai), ca simplitatea este cea mai complicata dintre elaborari, tocmai pentru ca nu i se vede… elaborarea, si-n natura, si-n viata sociala, si-n arta.”, afirma Miruna Runcanu, autoarea volumului recent aparut: Habarnam in orasul teatrului. Universul spectacolelor lui Alexandru Dabija (editat de Fundatia Culturala „Camil Petrescu”).
Spectacolul pleaca de la o dramatizare, realizata de Niculae Urs, a povestirii Marfa vie de Anton Pavlovich Chekhov (Cehov), publicata in 1882. Este una dintre lucrarile de tinerete ale autorului, inainte de a scrie piesele care i-au adus notorietate si ca dramaturg.
Triunghiul amoros si dramele pe care acesta le contine, la fel ca orice relatie ce se abate de la normele moralei sociale, sunt viu redate scenic de: Iulia Popescu (Sotia), Marius Cordos (Sotul), Demis Muraru (Doctorul). Cosmin Ardeleanu recreeaza plastic spatiul acestui mic univers conjugal.
Avanpremiera a avut loc in toamna, la Sala Mare.
Biletele se gasesc la casa de bilete a teatrului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.