Despre ingerasi si prezervative

Despre ingerasi si prezervative

0 83

Ora de religie din scoli continua sa invenineze relatiile dintre autoritatile ecleziastice si Ministerul Invatamantului. Cu aceeasi ravna cu care s-au implicat in campania impotriva icoanelor din salile de clasa, mai multe oengeuri au declansat proteste impotriva insistentei Bisericii de a mentine orele de religie in programa scolara. Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a cerut recent ministrului Adomnitei ca frecventarea orelor de religie in scoli sa fie obligatorie, cu concesia ca asimilarea cunostintelor sa fie facultativa. Inaltul prelat si-a sustinut solicitarea cu argumentul ca tinerii ar fi privati, prin suprimarea orei de religie, de explorarea unui taram extrem de fecund al cunoasterii, in care ar putea dori, eventual, sa-si urmeze chemarea. Nimeni n-ar ramane corigent la materia religie, spune Anania, pentru ca cea mai mica medie ar fi 5.


In cursul unei scurte prelegeri pe tema relatiei dintre Biserica si politica, gazduita la Brasov cu ceva vreme in urma, carismaticul realizator Cristian Tabara deplangea o stare hilara si scandaloasa in relatia lumescului cu administratia celor sfinte. Din comisia care se ocupa cu editarea manualului de religie nu face parte nici un preot! Armonizarea preceptelor bisericesti si a celor scolare este nula! Motivul pentru care se intampla anomalia contine toata jena situatiei: preotii si dascalii s-au certat pe tema prezervativului. Cele doua parti n-au gasit un fel de a vorbi despre cauciucul lubrifiat care sa protejeze si impotriva fluxului seminal al invataturii bisericesti, dar si sa pastreze intacta placerea lumeasca.


Trist ca se-ntampla asa. Asta e, probabil, si motivul pentru care se petrec situatii precum cele pe care le traiesc picii la ora de religie. Felul in care dudui nepricepute, fara pic de har, le vorbesc celor mici despre Dumnezeu poate fi uneori revoltator. „Doamna de religie” a fiica-mii n-a gasit alta cale de a-i indruma pe cei mici catre Biserica decat sa le spuna ca, in duminica in care ei nu se duc la slujba de dimineata, ingerasul lor sta dupa usa si plange.


E clar ca duduia cu pricina nu foloseste prezervativ verbal cand face prozelitism bisericesc.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.