Despre Botorog, asfalt, anus si inteligenta

Despre Botorog, asfalt, anus si inteligenta

0 91


Celebra, deja, epistola catre Primar by Ioan Manzala a starnit reactii puternice. Unii s-au distrat, altii s-au strambat, altii s-au revoltat. Intrucat ziaristul a fost dur, dar a facut si afirmatii subtile “pour les connaisseurs”, el a fost invitat la un post local de televiziune pentru a “traduce” scrisoarea.


Desi nu este sfios de felul sau, subtilitatile tot subtilitati au ramas. Ce am reusit sa aflam, dupa ce deja aflasem din epistola, a fost ca Manzala a facut parte dintr-o echipa de promovare a Primarului, pe vremea cand era candidat si cand i s-a fabricat imaginea de gospodar. Am mai aflat ca Manzala a fost un sustinator infocat al Primarului si ca este membru al PLD (pe care Manzala l-a numit “un partid”, din care face parte Scripcaru). Si am mai aflat, printre randuri, ca, acum, Manzala face parte dintr-un alt grup, care actioneaza pentru taierea elanului Primarului.


In alta ordine de idei, Manzala critica abuzurile lui George Scripcaru, pe care il acuza de compartament dictatorial, depasit de vreme. Faptul ca a ordonat ca Botorog sa fie agresat si inlaturat din fata Centrului Cultural Reduta unde protesta. Oripilat de lupta inegala, Manzala promite sa se implice mai mult in sprijinul lui Botorog, devenit, datorita incidentului, o celebritate. Ba mai mult, omul cu caprele si vaca a devenit, fara voie, lait-motivul campaniei electorale din Brasov.


Intrucat scrisoarea facea referire la IQ-ul Primarului si la nu mai putin celbrele “fisuri anale”, Manzala a fost rugat sa detalieze. Subiectul a fost insa usor ocolit de ziarist, care nu a dorit sa faca tapaj. S-a multumit doar sa explice ca era vorba despre anus, cu speranta ca acest cuvant nu deranjeaza CAN.


De asemenea, Manzala a criticat sistemul de “asfaltari ale asfaltului”, cerand o ancheta privind sumele uriase investite in asfaltarile de la Brasov, care costa cam de trei ori cat costa in occident. In opinia ziaristului motivul ar fi ca Primarul tine o mana in buzunar si doar cu una gospodareste orasul. N-am reusit sa aflam cu mare precizie ce face Scripcaru mana in buzunar, jurnalistul pomenind ba de maruntis, ba de cheile de la masina, ba de ironie fina…si totusi se pare ca Manzala il acuza pe Primar de ceva mai mult decat numaratul monedelor de 5 bani. “Daca lucrurile sunt “cusere”, imi rad barba de tot si plec in Moldova.”


Si pentru a intregi portretul Primarului de om ce a intrat pe panta descendenta, Manzala mai puncteaza: “politica nu inseamna asfaltari de fatada si sensuri giratorii”. Corect. Asta e clar.


N-am inteles, totusi, ce face Primarul cu mana in buzunar. Ca doar nu ironie fina…?


?


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.