Despre batrani

Despre batrani

0 65


Ii vezi umbland fragili, insotiti de baston sau tinandu-se la brat, unde mai sunt doi. De multe ori te incurca, mai ales in locurile aglomerate, caci au miscari nesigure si incete. Acasa dai de alta belea, daca iti mai traiesc parintii, parandu-ti-se ca te incurca, aflandu-se tocmai unde si cand ai tu treaba. Dar, in general, nu fac alt rau decat ca exista inca. Neputinciosi de atatia amar de ani din carca,de boala si grijile unei vieti nu prea usoare. Tie ti se pare ca se tot fataie de colo-colo fara rost, dar ei tocmai cauta sa nu deranjeze, insa au reflexele mult incetinite de niste muschi miniaturizati de mersul vremii. Multi nu au nici hrana care sa-i tina mai zdraveni, caci pensiile sunt mici si nu ajung pentru un trai decent. Si nimeni nu incearca ?sa le ofere decenta pe ultimii metri ai vietii.


O statistica a Directiei de Servicii Sociale din Primaria Brasov arata, pentru 2006, ca in urbea noastra traiesc????? ( sau traiau in 2006 ) un numar de 2254 batrani cu pensii pana in 150 lei – cam cat da Basescu pe primele doua sau trei gaturi de whisky dimineata – alti 16.457 falindu-se cu pensii intre 300 si 400 lei. Ce sume enorme !


Si sa nu ne fie rusine cu asa ceva ? Stiu, multi dintre ei sunt ciudati, sunt sacaitori, dar trebuie sa tinem cont ca ei ne-au crescut si ne-au ajutat sa ajungem ceea ce suntem astazi, mai bine sau mai rau situati, dupa cum ne-o fi dus si pe noi mintea si straduinta. Si macar noi, cei simpli, sa nu uitam ce le datoram, caci la cei ce ne conduc nu se poate apela din cauza soricului gros care le formeaza tenul pentru marele bal al nesimtirii.


?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.