Despre Anticomunism la Libraria Okian

Despre Anticomunism la Libraria Okian

0 112

Vineri, 22 ianuarie, libraria Okian gazduieste Okiansophia cu tema “Anticomunismul. O perspectiva filosofica” alaturi de scriitorul Sorin Lavric.
Anticomunismul este o ideologie a opozitiei fata de organizatiile, guvernele si ideologiile comuniste. Deseori, anticomunismul se opune si altor politici si ideologii care ameninta intr-o oarecare masura proprietatea privata, sau care promoveaza radicalismul de stanga (de exemplu: socialismul sau sindicalismul).
Termenul a capatat o folosire globala in timpul razboiului rece, cand puterile occidentale au inceput sa-si coordoneze opozitia fata de politica expansionista a Uniunii Sovietice. Intre 1950 si 1991, anticomunismul a fost una dintre componentele majore ale razboiului rece, iar liderii SUA au pretins ca anticomunismul se confunda cu politica lor de indiguire a comunismului.
Sorin Lavric (n. 27 noiembrie 1967, Turnu Severin) este scriitor, traducator roman. Este absolvent al Facultatii de Medicina (1993) si al Facultatii de Filosofie (1996), doctor in filosofie in 2005. Dupa terminarea studiilor medicale a lucrat, timp de un an, ca stagiar, pentru ca mai apoi sa renunte la practica medicala. In 1997 a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 tine cursuri semestriale la Facultatea de Filozofie Bucuresti, a caror tematica este axata pe filozofia lui Constantin Noica.
Tot ice interesati de o asemenea tema de discutie sunt invitati sa ia parte la discutii, la libraria Okian, incepand cu ora 18:30.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.