Despagubirile lui Huidu – cinism sau aviditate?

Despagubirile lui Huidu – cinism sau aviditate?

0 102
Asiguratorul si avocatul lui Serban Huidu, dar si procurorul de caz au cerut diminuarea despagubirilor acordate rudelor victimelor. Motivul este ca suma daunelor civile stabilite de instanta – 360.000 de euro – este prea mare in comparatie cu despagubirile acordate in alte cazuri similare. In schimb, fiica unei victime a cerut triplarea sumei decise de magistrati. Curtea de Apel se va pronunta peste o saptamana in acest caz.
Curtea de Apel Brasov a judecat saptamana trecuta recursul declarat de firma de asigurari al lui Serban Huidu si cel inaintat de fiica Magdei Draghici impotriva sentintei Judecatoriei Brasov. Magistratii acesteia au acordat in urma cu mai multe saptamani cate 120.000 de euro pentru fiecare urmas al victimelor decedate in accidentul din 16 octombrie 2011, de la Timisul de Sus. Chiar daca nu declarase recurs la sentinta instantei de la Judecatorie, Huidu a tinut sa ceara, prin aparatorul sau, la termenul de joi de la Curtea de Apel, diminuarea sumelor pe care urmeaza sa le plateasca firma la care este asigurata bolidul sau, care a strivit Dacia Logan in care se aflau victimele. Ioan Manjina, unul dintre avocatii lui Serban Huidu, respinge ideea ca ar fi vorba de cinism din partea clientului sau.
Asiguratorul a sustinut in fata instantei ca sumele sunt prea mari in comparatie cu practica judiciara iar statisticile dar si estimarile Bancii Mondiale prevad sume de 10-12.000 de euro pentru urmasi ai unor astfel de victime.
Reprezentantul fiicei Magdei Draghici a atacat cu recurs sentinta de fond a Judecatoriei pe motiv ca suma de 120.000 de euro este mica in comparatie cu suma atribuita urmasilor celeilalte victime. Motivul pentru care Ioana Campean, fiica Magdei Draghici, solicita 400.000 de euro fostului realizator TV.
In sala de judecata si procurorul a sustinut ca sumele acordate de prima instanta sunt prea mari in comparatie cu despagubirile acordate in alte cauze. Instanta Curtii de Apel se va pronunta in aceasta cauza joi, 14 martie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.