Deseurile din judetul Sibiu sunt gestionate ecologic

Deseurile din judetul Sibiu sunt gestionate ecologic

0 85

Deseurile din judetul Sibiu sunt acum gestionate la standarde ecologice europene. Acest lucru a putut fi facut posibil prin proiectul “EcoAgnita – Proiect pentru implementarea unui sistem simplu, eficient si durabil degestionare a deseurilor locale”, care este un proiect de investitii pentru realizarea unui sistem eficient de gestionare a deseurilor comunitare pentru aria localitatilor Agnita, Barghis, Chirpar si Merghindeal in conformitate cu normele de mediu in vigoare, in valoare de 620 270 euro.
“Scopul proiectului este reducerea volumului de deseuri depozitate, a generarii de deseuri biodegradabile, a cantitatii de deseuri depozitate necontrolat si a impactului depozitelor de deseuri asupra mediului in vederea cresterii calitatii vietii, creand un mediu propice pentru industrie, servicii si turism”, dupa cum se arata in studiul de fezabilitate pe baza caruia a fost obtinut proiectul.
Investitia este compusa din: 2 autogunoiere compactoare, 2000 pubele distribuite catre populatie, 40 containere distribuite catre populatie, realizarea unei statii de sortare si transfer deseuri (inclusiv utilitati: drum de acces, energie electrica, alimentare cu apa, canalizare).
Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui proiect este scoaterea din folosinta a rampei de gunoi din apropierea orasului Agnita.
Desi in prezent starea acestei rampe este mult imbunatatita totusi prezinta un risc semnificativ pentru sanatatea populatiei..
Un alt aspect pozitiv al acestui proiect este si derularea unei campanii de promovare a proiectului, care a avut ca obiect, pe langa informarea legata de implementarea proiectului, si o componenta de constientizare in legatura cu importanta protectiei mediului.
Impactul a fost unul neasteptat, in special din partea elevilor, multi dintre ei dorind sa participe in calitate de voluntari.
Orasul Agnita este unul dintre primele orase din Romania care a facut o astfel de investitie (data de finalizare – 30 noiembrie 2008) pentru imbunatatirea calitatii mediului, avand in curs de finantare sau implementare si alte proiecte majore.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.